Menu
Hírek

Az első háromcsillagos japán séf

Az idei év sokunk számára sötét, de Kei Kobayashi minden bizonnyal élete egyik legszebbjeként fog visszaemlékezni rá.

A 42 éves, naganói születésű férfi az első japán, aki elnyerte a Michelin-kalauzok legmagasabb értékelését, a három csillagot. A séf egy Alain Chapelről szóló dokumentumfilm hatására döntött úgy, hogy a francia gasztronómiára fókuszál. Először Japánban dolgozott francia éttermekben, majd áttette székhelyét Párizsba, ahol 2011 óta már övé a Kei nevű étterem is.

A séfek nem mindig könnyű esetek, ezt Nagano is elismerte. A díj átvételekor bevallotta, hogy a perfekcionizmusa miatt nehéz vele együtt dolgozni – de úgy látszik, érdemes.

A háromcsillagosok: Glenn Viel (balra), Kei Kobayashi (középen) és Christopher Coutanceau (jobbra)

A 2020-as év hasonlóan magas kitüntetettjei közé tartozik még Glenn Viel, a provance-i Oustau de Baumanière séfje és Christopher Coutanceau, a híres La Rochelle étterem vezetője is.

(forrás: rfi.fr)

No Comments

    Leave a Reply