fbpx

A békacombot idehaza talán még napjainkban is sokan extrém ételnek tartják, ám a fogyasztásának csaknem ezer éves hagyománya van Franciaországban. Egyfajta kiskapu volt katolikus egyház böjti időszakában. A leleményes szerzetesek halnak nevezték, így kerülhetett az egyházi húsfogyasztási tilalom időszakában is az asztalukra. Később a lakosság széles körében is elterjedt a békacomb fogyasztása.

A rántott békacombot megbolondíthatjuk pankotával, vagyis japán zsemlemorzsával. Ez nem más, mint kenyérből készült nagy szemcséjű morzsa.

Hozzávalók:

Békacomb

Só, bors

Kukoricaliszt

Tojás

Panko morzsa

Olaj

A mártogatóshoz:

Vaj

Lime és citrom

Tejszín

Só, fehér bors

Petrezselyemzöld

Kukoricakeményítő

Elkészítés:

A megtisztított békacombokat enyhén sózzuk és borsozzuk, majd 5 percre citrom és lime levével megcsepegtetve állni hagyjuk. Ezután kukoricalisztbe, felvert tojásba és panko morzsába panírozzuk. Közben egy serpenyőben bő zsiradékot hevítünk, majd aranybarnára sütjük benne a békacombokat. Az olajból kivéve papír kéztörlőre helyezzük lecsepegni.

A mártogatóshoz vajon megfuttatjuk a citrom és lime héját, finomra vágott petrezselyemzöldet szórunk rá, majd felengedjük tejszínnel. Ízesítjük sóval és fehér borssal, a legvégén pedig keményítővel mártogatós állagúra sűrítjük.#

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE