fbpx

Hozzávalók:

Birka gulyáshús

Vöröshagyma

Fokhagyma

Zöldpaprika

Paradicsom

Burgonya

Sárgarépa

Köménymag  (mozsárban tört)

Fűszerpaprika

Erős paprika

Sertésszalonna  (füstölt)

Elkészítés:

A sertésszalonnát kockázzuk fel, majd lábasban pirítsuk meg, hogy kiengedje a zsírját. Ha kész, szűrőkanál segítségével szedjük ki a pörcöket a zsírból, majd adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát. Amikor a hagyma már aranyszínű, akkor levesszük a tűzről, hozzáadjuk a fűszerpaprikát. Elkeverjük, öntsünk kevés zöldségalaplevet hozzá, és forraljuk fel.

Ezt követően hozzátehetjük a darabolt birkacsontokat, az aprított zöldpaprikát, legvégül pedig a darabolt paradicsomot. Ha a paradicsom kellőképpen szétfőtt, és visszapirult az alap zsírjára, akkor adjuk az alaphoz a felkockázott húst. Ízesítsük sóval, köménnyel, finomra vágott erős paprikával, zúzott fokhagymával, majd kis lángon lassan főzzük. Legjobb a saját levében párolni, amit a só hatására enged ki magából a hús. Ha ez nem lenne elegendő, abban az esetben apránként adjunk hozzá kevés vizet vagy alaplevet.

Amikor a hús már majdnem puha, adjuk hozzá a kockára vágott sárgarépát. Pár percig pároljuk együtt a hússal. Végül a leszűrt burgonyakockákat, és öntsünk hozzá annyi vizet vagy alaplevet, amennyi jól ellepi, majd főzzük készre a levest.

Tags: , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE