fbpx

Május 16-án lezajlott az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála. A hazai gasztronómiai legrangosabb eseményének a Várkert Bazár adott otthont. A várva várt eseményen megjelent a vendéglátó szektor színe-java, a médiák, és még sokan mások, hiszen rengetegen voltak kíváncsiak arra, kik lesznek az idei év díjazottjai.

Forrás: Arteregó PR

Az Év Étterme a Rumour by Rácz Jenő lett.

 Restaurant Best of The Best díjat a Stand Étterem kapta.

Fausto Arrighi ex-Michelin igazgató segítette a TOP10 étterem kiválasztását

A Dining Guide az elmúlt évekhez hasonlóan az idei TOP10-es rangsor felállításában is Fausto Arrighi segítségét kérte. Fausto Arrighi, a legendás Michelin Guide exdirektora vezető tanácsadói jelenlétével 6. éve segíti az Étteremkalauz munkáját. Az elmúlt években folyamatosan tesztelte a magyar éttermek teljesítményét, így vele egy olyan nemzetközi értelemben is jól megfogalmazott szaktekintély vesz részt a Dining Guide munkájában, aki jól ismeri a széles értelemben vett magyar csúcsgasztronómia elmúlt években mutatott teljesítményét.

Herczeg Zoltán: „Bár a világ és a hazai gasztronómia állapotát az elmúlt időszak történései, az időszakos étterembezárások különösen nehéz helyzetbe hozták, a hazai topéttermek száma mégis növekedett. Hangsúlyozta azt is, hogy éttermi tesztek végeredményeinek alapos vizsgálata és mérlegelése után létrejött listának nem célja, hogy pozíciókat „ajándékozzon”, és természetesen még kevésbé akar „büntetni” teljesítményeket. „A kiadvány célja, hogy az étterembe járó fogyasztók szemszögéből nézve mérje fel a magyarországi éttermek teljesítményét, és ajánlja azokat az olvasóknak.”

Fotó: Airchef

TOP10+2 Étterem

  • Rumour by Rácz Jenő – Rácz Jenő séf
  • Platán Gourmet Étterem – Pesti István séf
  • Essência Restaurant – Tiago & Éva portugál-magyar hagyományokra alapozó fine dining
  • Salt Budapest – A kiemelkedő gasztronómiai koncepció Tóth Szilárd
  • Pasztell – Erdei János séf
  • Borkonyha Étterem – Sárközi Ákos executive séf / Puskás Csaba séf
  • Babel Budapest – Hlatky-Schlichter Hubert / Daniel Berlin svéd nemzetiségű „chef consultant
  • Arany Kaviár – Nyíri Szása / Molnár Attila tulajdonosok / Kanász László séf / José Guerrero R&D
  • Costes Restaurant
  • 42 Restaurant & Bar – Barna Ádám társtulajdonos-séf
  • Costes Downtown – Molnár Márk executive séf
  • Laurel Budapest – Mede Ádám séf

Új díjkategóriák nyertesei

A legjobbak legjobbjainak és az ország top cocktail bárjának. Az Audi-Dining Guide TOP100 Étteremkalauz idei évben bevezetett újdonsága, hogy a nemzetközi gyakorlatokhoz hasonlóan egy új kategóriát hoz létre a Best Of The Best minősítést. Ezt azok kaphatják meg akik az elmúlt években minimum 3 alkalommal szerepeltek az Étteremkalauzban, illetve kiemelkedő munkájukkal példát mutattak a szakma számára. A Dining Guide Best of The Best helyezését az adott vendéglátóhely addig tarthatja meg, amíg az egység szakmai munkájának vezetése és az egység helyszíne változatlan marad.

Az elmúlt években tapasztalható volt a hazai bárélet fejlődése. Számos koktélbár mutatta meg hazánkban, hogy minőségben, kreativitásban ezen a területen is felzárkóztunk a világhoz. A magyar bárkultúra mára már nem csak a külföldi vendégek igényeinek kielégítését hivatott beteljesíteni, hanem a hazai értő közönség egyre erősödő táborát is jól szolgálja.

Fotó: Arteregó PR

Dining Guide Best of The Best: Stand Étterem

Fotó: Arteregó PR

Dining Guide Év Cocktail Bárja díj: Black Swan Budapest

Különdíjak

  • Az első Év Cocktail Bárja díjat a Black Swan Budapest kapta.
  • A Fenntarthatósági díjat az őriszentpéteri Pajta nyerte el.
  • A Pastry Shop Best Of The Best díjat a Mihályi Patisserie kapta.
  • Az Év Cukrász Teljesítményéért Menyhárt Attila vehetett át a díjat.
  • Az Év Cukrászdája pedig a Málna The Pastry Shop lett. Kolonics Zoltán és felesége.
  • Különdíjat kapott a magyar Bocuse d’Or csapat az Év Szakács Teljesítményéért.
  • Az Év Ifjú Séftehetsége a Rutin fiatal séfje, Pallag Dávid lett.

Fotó: Arteregó PR

  • A Dining Guide-Audi Életműdíjasa Pintér Katalin.
  • Az Év Séfje az osztrák származású séflegenda, Wolfgang Puck, aki a tavalyi évben nyitotta meg első európai éttermét Budapesten.
  • Az Év Éttermi Szervize díjat a Déryné vehette át, az Év Borlapja nyertese a Felix Kitchen & Bar.
  • Az Év Innovatív Konyhája díját a Mák Restaurant kapta.

Fotó: Arteregó PR

Tags: , , , , , , , , , , , ,
Hosszú évek óta gasztronómiai szakújságíróként tevékenykedik, ez a terület számára a nagy szerelem. Az újságírás alapvető ismérveitől függetlenül, szegmentált rálátással rendelkezik a gasztronómiára köszönhetően vendéglátós és borász végzettségének. Ez idő alatt rendezvényeket, vacsoraesteket szervezett vagy annak létrehozásában vett rész. Az online és nyomtatott sajtó relevanciájának megfelelően nem csak az újságírói tevékenységet képviseli a területen, egy gasztronómiával foglalkozó műsor szerkesztése által az online rádiózásban is tapasztalatot szerzett. Célja, hogy mind a szakmának, mint pedig a nagyközönségnek értékes, informatív tartalmakkal tudjon bemutatni ennek a területnek a szépségét. Mottója: „Enni jó, de jót enni még jobb!"

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE