fbpx

Ez a desszert csupán néhány összetevőből áll és nagyon gyorsan el is készül, mégis sokan tartanak tőle. A jó szuflé titka a prémium minőségű, magas kakaótartalmú étcsokoládé, a hozzávalók pontos kimérése, valamint oda kell figyelnünk a sütési időre és hőfokra!

Hozzávalók (4 főre):

125 g étcsokoládé pasztilla

125 g vaj

63 g liszt (BL 55)

63 g porcukor

3 egész tojás

2 tojássárgája

20 g vaj a forma kikenéséhez

5 g kakaópor

1 csipet só

A szuflé elkészítése:

Az étcsokoládét és a felkockázott vajat egy rozsdamentes keverőtálba tesszük és vízgőz fölé helyezzük. Nagyon fontos, hogy a víz ne érjen a keverőtál aljához! Megolvasztjuk, majd homogenizáljuk, vagyis egynemű keveréket készítünk. Levesszük a vízgőzről. Az egész tojásokat és a tojássárgákat egy keverőtálba tesszük, majd egy kézi mixer segítségével kihabosítjuk. Hozzá szitáljuk a lisztet, a porcukrot és a csipet sót, majd tovább habosítjuk. A csokis részt hozzáadjuk a tojásos részhez, majd egynemű masszává keverjük. A szufléformákat kikenjük vajjal, majd körbeszórjuk kakaóporral, hogy a sütés végén a sütemény könnyebben elváljon a formától. Megtöltjük a szufléformákat a csokis masszával. Előmelegített légkeveréses sütőben 190 Celsius-fokon 10 percig sütjük. Azonnal, forrón tálaljuk!#

Tags: , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE