fbpx

Biztosan találkoztál már igazán ínycsiklandozó étellel, amitől szó szerint majdnem kicsordult a nyálad! Nekem ez az egyik kedvenc ilyen receptem. Nagyon kellemes, könnyed nyári fogás. 

Hozzávalók 4 főre

Csirkemellfilé supreme 1 kg

Olaj 10 dl

Hagyma 10 dkg

Fokhagyma

Csiperke gomba 50 dkg

Főzőtejszín 4 dl

Kakukkfű morzsolt Kotányi Gastro

Fekete bors

Tálaláshoz: 1 db citrom, petrezselyem

Elkészítés:

Egy tapadásmentes serpenyőbe beleöntjük az olajat, majd felforrósítjuk. A csirkemelleket kibontjuk a zacskóból, papírtörlővel szárazra töröljük, ízesítjük sóval és fekete borssal. Ezután minden oldalán kissé körbekérgezzük a tökéletes ízhatás elérése érdekében. A sütőnket beállítjuk hőlégkeveréses grillezésre és 200 °C-on 16-18 perc alatt pirosra sütjük a csirkemelleket. A mártás elkészültéig egy alufóliával lefedve hagyjuk pihenni.

Ugyanebben a serpenyőben megpirítjuk a maradék olajon a vöröshagymát, ezután hozzádobjuk a szeletelt csiperke gombát vagy erdei gombát. Miután ezt is egy picit lepirítottuk, felöntjük a főzőtejszínnel, ízesítjük sóval, borssal és kakukkfűvel. Kellő sűrűségűre beforraljuk, majd rátesszük a tökéletesre sütött supreme csirkemelleket. Meglocsoljuk pár csepp friss citromlével és meghintjük frissen vágott petrezselyemzölddel.#

Tags: , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE