fbpx

Kánikulában már mindenki tudja, hogy érdemes kerülni a nehéz, zsíros fogásokat, és az sem árt, ha nem visszük túlzásba a túl fűszeres ételeket. Persze csábító a lángos, elkerülhetetlen a palacsinta, és epekedve nézzük a fenomenális BBQ fogásokat. Azt viszont nem szabad elfeledni, hogy a nyári melegben a szervezetünk mást igényel.

Fotó: Pixabay

Ha nyár, akkor saláta! 

Azt már régóta tudjuk, hogy ebben az időszakban sokkal több folyadékra van szükségünk, mint általában. A hidratálás, vízpótlás ilyenkor a legfontosabb a szervezetünk számára. Ezért nem is túl jó ötlet a nehéz ételek fogyasztása, legalábbis nagy mennyiségben. Alapvetően a saláták egész évben fontos szerepet játszanak az étkezésünkben, hiszen roppant egészségesek. Tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal, könnyen emészthetőek, és részesei a szervezet vízpótlásának, tehát ebben az évszakban fontosabb, mint gondolnánk.

Előnyei:

  • A saláta remek választás, ha szeretnél megszabadulni néhány kilótól.
  • Akkor is gyorsan elkészíthető, ha nincs idő főzni.
  • Hűtőben pihentetve felfrissít a kánikulában.
  • A saláták tartalmas és megfelelő mennyiségű tápanyaggal látják el a szervezetünket.

Fotó: Matusz-Vad

Indian Summer saláta

Az indián nyár leginkább az őszt jelenti, de ez ne befolyásoljon minket abban, hogy a nyári salátákra koncentráljunk. Ha csak belegondolunk, mennyire frissítő élmény már reggel egy kellemes salátával kezdeni a napot, vagy délidőben köretként fogyasztani, vagy csak úgy elmajszolni napközben, már tudjuk is, miért fontos.

Ahogyan a dalban is megírták: „Életünk, melyet szépíti egy fénysugár, elkísér az indián nyár.”

Ez esetben egy kényelmi termékről beszélünk. Az, hogy egyszerűen elkészíthető, gyors és tápláló, az nem is kérdés. Viszont jó tudni, hogy akár a háztartásokról, akár a vendéglátó egységekről beszélünk, roppant praktikus. Időt és nem mellesleg jó sok munkát takaríthatunk meg vele, valamint kiküszöbölhető a hektikus fogyás. Mindig pontosan annyit használhatunk, amennyire szükségünk van, ezzel kielégítve a vendég igényeit is. Biztosak lehetünk a standard minőségben, amely visszajáró vendégeket hozhat az egységnek.

Fotó: Pixabay

A saláta-összetevők fontosak

Ahogy már említettük, a zöldségek fogyasztása, akár magában, akár saláta formájában, kiemelkedő fontosságú. Az Indian Summer pedig ennek teljes mértékig eleget tud tenni.

Zöldségeket 53% -ban tartalmaz. Paradicsom, tótbab, csicseriborsó, kaliforniai paprika színesednek a tányéron. Quinoat is tartalmaz, mely a parajok és a céklák családjába tartozó növény. Európában jellemzően a magját fogyasztjuk, és roppant egészséges, teljes értékű fehérjéket tartalmaz. Található benne fokhagyma, citromnád, só, gyömbér, víz, jalapeno paprika, currypor, kurkuma, görögszéna, kömény, gyömbér, zeller. A garantált ízrobbanásért pedig olyan fűszerek felelnek, mint a koriander, bors, római kömény, szegfűbors, szerecsendió, édeskömény, lestyán.

Fotó: Pixabay

Az Indian Summer legjobb tulajdonsága

Bár az Indian Summer már magában is kész, még tovább fokozható az élmény különféle öntetekkel, szószokkal. Ennek eredményeképp roppant változatosan elkészíthető, variálható, de mégis gyors kényelmi megoldás a vendéglátóhelyek számára. Csak ajánlani tudjuk!#

Tags: , , , , , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE