fbpx

Ezt a receptet főként vendéglátó egységeknek ajánlom, mivel az általunk forgalmazott lasagnetésztalap frissen sokkolt, fagyasztott, 1/1 GN méretű lapokban érkezik önökhöz, 10 kg-os kartonban. Ezzel nagy mértékben megkönnyebbíthetik munkájukat, és rendkívül gyorsan összeállíthatják ezt az ételt.

Hozzávalók 15 adaghoz 

A szószhoz:

400 g vöröshagyma

60 g fokhagyma

1,5 kg darált hús (marha és/vagy sertés)

400 g sárgarépa

200 g petrezselyemgyökér

800 g paradicsom

600 g sűrített paradicsom

200 g olívaolaj

só, bors

friss bazsalikom

kakukkfű

A besamelhez:

250 g vaj

200 g liszt

1500 ml tej

40 g só

10 g fehér bors

5 g őrölt szerecsendió

A rétegezéshez

4 lap lasagnetészta

1500 g reszelt sajt

A lasagneragu elkészítése:

A zöldségeket apró kockákra vágjuk vagy lereszeljük. A hagymákat olívaolajon megpirítjuk, majd amikor a vöröshagyma már üveges, hozzáadjuk a répákat. Egy pici vizet öntünk alá, majd 10 percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a darált húst, megpirítjuk, és rádobjuk a kockázott paradicsomot is. Felöntjük sűrített paradicsommal, fűszerezzük, s addig főzzük, amíg a hozzávalók meg nem puhulnak.

A besamelmártás elkészítése:

A vajat megolvasztjuk, rászórjuk a lisztet, és folyamatos kevergetés mellett világosra pirítjuk. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a tejet, majd simára keverjük.

Rétegezés:

Kivajazunk egy 1/1-es GN-t, majd beleteszünk egy réteg lasagnetésztát. Erre tesszük a besamel negyedét, majd a ragu egyharmadát. Megszórjuk a reszelt sajt negyedével, majd jöhet a következő réteg tészta.

Ezt így ismételjük, amíg le nem raktuk a negyedik réteg tésztát.

Az utolsó tésztarétegre ráöntjük a maradék besamelt, bőven megszórjuk sajttal, és 180 fokos sütőben kb. 35 percig sütjük.#

Tags: , , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE