fbpx

Ha valami, ami fontos a hazai gasztronómiának, azok a nemzetközi elismerések. Erőt és kitartást adnak a szakmának, emelik Magyarország konyhaművészeti értékét, és büszkeséggel töltenek el minket.

Arany Kaviár Étterem

Vannak éttermek és szakemberek, akik meghatározói a vendéglátásnak. Tradíciókat követnek, egyedi látásmódot képviselnek, és innovatív megoldásaikkal építik a jövőt. Nélkülük sokkal szegényebb lenne hazánk gasztronómiája. Ezek közé tartozik az Arany Kaviár Étterem is, amely nemrégiben komoly nemzetközi elismerésben részesült.

Fotó: Arany Kaviár Étterem

Nyíri Szása és Molnár Attila neve etalonnak számít. Az éttermük több mint 3 évtizedes múltja meghatározó jelenséggé vált a szakmában. Nem kérdés, hogy e két elhivatott szakember több ízben is megmutatta, hogyan is kell „ezt” csinálni. Korábban Kaviár Étteremként indultak, az orosz konyhát – a kaviár és a pezsgő világát – célozták meg. Azóta a koncepció többször is átalakult, hiszen haladni, fejlődni kell, de a stabil alapok, a szaktudás mindig is az élvonalban tartotta őket. Az általuk képviselt magas szintű gasztronómia, a fine-dining ámulatba ejtő világának képviselete példaértékű.

UMO Restaurant & MoszkvaTéЯ

Egy gourmet-étterem üzemeltetése sohasem volt egyszerű feladat, de ők mindig is állták a sarat, sőt! Most sem ücsörögnek a babérjaikon. Molnár Attila az idén létrehozott egy speciális étteremet UMO Restaurant néven, gasztronómiai koncepciójuk a faszenes grillen készített ételek, a füstös ízek. Ehhez még hozzáadódik egy teljesen egyedi koktélvilág, mely parádés kiegészítője az ételeknek. Mindezek után Szása és Attila újraélesztette az ikonikus MoszkvaTéЯ Éttermet. A volt Szovjetunió, vagyis az orosz, grúz, ukrán vagy üzbég gasztronómiai csodálatos világába kalauzolnak el minket.

Fotó: Arany Kaviár Étterem

Új aranykor az Arany Kaviárban

„Ebben a szakmában soha nem lehet hátradőlni!” – vallják az ismert szakemberek. És lám, ez milyen igaz. A fine dining világának mértékadó éttermeként az Arany Kaviár méltón képviseli új látásmódjával is a gourmet-vendéglátást. A világ konyháinak bemutatása sajátságos, degusztációs menükön keresztül történik. Az egész estés kulináris barangolás körülbelül két, két és fél óra, ami 14 fogást foglal magába.  A komplex menübe olyan alapanyagok is megtalálhatóak, amelyek itthon alig ismertek, a vendégek pedig teljesen „vakon” ülhetnek le az asztalhoz, hiszen nem ismerik a tételeket. Az egész egy titkos, misztériumokkal teli impresszió.

Fotó: Arany Kaviár Étterem

Kanász László séf egyedi kreációival mindig meglepte a közönséget, de sokat alakított a koncepción José Guerrero R&D (kutató és fejlesztő) séf. Az már nem is újdonság, hogy az Arany Kaviár egyedi ételeihez tökéletes italválasztékkal is szolgált. A gondosan megalkotott ételsorokhoz a vendégek számára megkülönböztető egyediséggel kitalált italsorok emelik a menü professzionalitását. Ennek elmaradhatatlan része a kaviár és a champagne.

Fotó: Arany Kaviár Étterem

A borlapok Michelin-csillaga

A Wine Spectator „egypoharas” elismerését érdemelte ki az Arany Kaviár Étterem. Ez a megtisztelő díj éppoly fontos, mint a már jól ismert Michelin-csillag. A kiadványt rengetegen olvassák világszerte, hiszen csakis a legmagasabb szintű gasztronómiai élmények találhatóak benne. Az étterem mindig is értéket képviselt, híres volt válogatott champagne- és borlapjáról, de innentől ezt az egész világ tudja. Varga Ákos, az ifjú sommelier nagymértékben részese ennek a sikernek, hiszen ez az eredmény az ő szakmaiságát és ízlését is tükrözi.

Ezzel az elismeréssel hazánk is nagyot lépett, hiszen a világ legjobb borkínálatát felsorakoztató éttermei között immáron egy újabb magyar vendéglátó egység is felkerült.

Nyíri Szása: „Én úgy gondolom, hogy egy olyan étteremnek, mint mi is vagyunk, ez a feladata. Egy olyan műhelynek kell lenni, ahol fejlődhetnek a szakemberek, mert rajtunk múlik, hogy milyen lesz a jövő magyar vendéglátása.”

A MATUSZ-VAD is gratulál, és nagy örömünkre szolgált, hogy közzétehettük ezt a szenzációs eredményt!

Tags: , , , , , , , , , , ,
Hosszú évek óta gasztronómiai szakújságíróként tevékenykedik, ez a terület számára a nagy szerelem. Az újságírás alapvető ismérveitől függetlenül, szegmentált rálátással rendelkezik a gasztronómiára köszönhetően vendéglátós és borász végzettségének. Ez idő alatt rendezvényeket, vacsoraesteket szervezett vagy annak létrehozásában vett rész. Az online és nyomtatott sajtó relevanciájának megfelelően nem csak az újságírói tevékenységet képviseli a területen, egy gasztronómiával foglalkozó műsor szerkesztése által az online rádiózásban is tapasztalatot szerzett. Célja, hogy mind a szakmának, mint pedig a nagyközönségnek értékes, informatív tartalmakkal tudjon bemutatni ennek a területnek a szépségét. Mottója: „Enni jó, de jót enni még jobb!"

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE