fbpx

Kezdődik a suli és a délutáni foglalkozások hada, így sokszor már nem jut idő a vacsorakészítésre. Éppen ezért jó, ha ebből a két termékből mindig akad egy zacskóval, így pillanatok alatt varázsolhatunk meleg ételt az asztalra, ráadásul a gyerekek sem fognak nemet mondani rá!

Hozzávalók:

Elkészítése:

  • A fagyasztott burgonyapüréből a kívánt mennyiséget tegyük előző nap este a hűtőbe, hogy másnapra kiengedjen. Elkészítés előtt 30 percre helyezzük szobahőmérsékletre, hogy meggyorsíthassuk a főzést.
  • Többféleképpen is el lehet készíteni, de én most a legjobb, legegyszerűbb elkészítést ajánlom. Ehhez szükségünk lesz egy lábasra, amibe belerakjuk a pürét. Közepes, de inkább alacsonyabb lángon elkezdjük melegíteni. Fontos, hogy közben folyamatosan kavargassuk egy spatula vagy habverő segítségével. Addig melegítsük, míg elkezd kissé rotyogni, ekkor elzárhatjuk alatta a tűzhelyet, és félrerakhatjuk tálalásig.
  • Amíg pihen, keverhetünk hozzá pár kocka hideg vajat, amitől finom, krémes lesz a végeredmény. Ízlés szerint adhatunk még hozzá kevés szerecsendiót is, higgyék el, ha nem áruljuk el, észre sem veszik, mégis sokat dob rajta! 
  • Közben melegítsünk egy serpenyőben olajat, vagy ha egészségesebb megoldást szeretnénk, kókuszzsírt. Nagyjából 175 °C meleg olajban 3-4 perc alatt készre, aranybarnára sülnek az ínycsiklandó csirkenuggetsek. 
  • Tálaláshoz csemege uborkát ajánlok, illetve ízlés szerint, ki mit szeret! 

Jó étvágyat kívánunk! 

Tags: , , ,
Matusz-Vad technikai séfje azóta szakács szeretne lenni, hogy hatéves korában elkészítette élete első rántottáját. Mindig is ambiciózus volt, több szakmai versenyen is részt vett, melynek eredményekeként ösztöndíjat nyert Valenciába, majd később Ausztriában is tapasztalatot szerzett. Hazatérve már konyhafőnökként állt több ismert étterem élén és a rendezvényszervezésbe is belekóstolt. A Matusz-Vaddal még szakácsként ismerkedett meg, majd pár évvel később területi képviselőként csatlakozott a céghez. Jelenlegi pozíciója számára az igazi álommunka. Technikai séfként folyamatosan fejlődhet, ötletelhet, és jobbnál jobb receptekkel kényeztetheti olvasóinkat, melyek nem csak a szakmát, de gasztronómiára fogékony „amatőröket” is főzésre csábítja.

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE