fbpx

Az ősz beköszöntével már szívesebben fogyasztunk tartalmasabb fogásokat, amik a nagy nyári hőségben esetleg kevésbé esnének jól. Ilyen ez az elronthatatlan szarvaspörkölt is, amihez szerencsére nem árt letekerni egy üveg jófajta vörösbor nyakát is!

Hozzávalók 4 főre:

A szarvaspörkölt elkészítése:

  • A füstölt szalonnát felkockázzuk, majd egy lábasban kiolvasztjuk.
  • Ha kész, szűrőkanál segítségével szedjük ki a pörcöket a zsírból, majd adjuk hozzá a felaprított vöröshagymát. Amikor a hagyma már aranyszínű, akkor levesszük a tűzről, és hozzáadjuk a fűszerpaprikát. Azért érdemes levenni a tűzről, mert a paprika könnyen odakaphat, amitől keserű íze lesz az ételnek.
  • Miután elkevertük, öntsünk hozzá kevés zöldségalaplevet, és forraljuk fel. Ezt követően tegyük hozzá az aprított zöldpaprikát és a kockázott paradicsomot.
  • Ha a zöldség kellőképpen szétfőtt, és visszapirult az alap zsírjára, akkor adjuk az alaphoz a felkockázott szarvashúst. Ízesítsük sóval, köménnyel, finomra vágott erős paprikával, zúzott fokhagymával, szegfűszeggel, babérlevéllel, mozsárban tört borókabogyóval, majd kis lángon lassan főzzük puhára. Legjobb a saját levében párolni, amit magából enged ki a hús. Ha ez mégsem lenne elegendő, apránként adjunk hozzá kevés vizet vagy alaplevet.
  • Amikor a hús már majdnem puha, öntsük hozzá a vörösbort. Burgonyafánkkal a legjobb, de tetszőleges körettel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Tags: , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE