fbpx

Itt vannak a hűvösebb napok. Egy tányér forró sütőtökkrémlevessel az ölünkben, bekuckózva a kanapéra azt hiszem nem csak a testünket, hanem a lelkünket is át tudjuk melegíteni.

Hozzávalók 4 főre:

A sütőtökkrémleves elkészítése:

  • Öntsük az olajat egy lábasba és ha felhevült, dinszteljük meg benne az apróra vágott vöröshagymát.
  • Amikor már szép aranysárga, mehet bele a fokhagyma. Kicsit keverjük át vele és adjuk hozzá a tisztított, kockára vágott tök. Ezt nyugodtan jól le is piríthatjuk, hogy a benne lévő cukor karamellizálódjon, így még intenzívebb ízhatást érhetünk el.
  • Fűszerezzük a sóval, borssal, gyömbérrel és a szerecsendióval.
  • Öntsük fel a vízzel és főzzük 20-25 percig.
  • Ezt követően turmixoljuk le és dúsítsuk a vajjal és a tejszínnel.
  • Ezekkel még szintén főzzük kis lángon 2 percig. Ha szükséges, akkor utána ízesíthetünk, majd adjuk hozzá a mézet.
  • A sütőtökkrémlevest forrón, pirított tökmaggal megszórva tálaljuk. Ha van otthon, dekorálhatjuk pár csepp tökmagolajjal vagy tejszínnel.

Jó étvágyat!

Tags: , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE