fbpx

Az Oktoberfest hangulatából nem hiányozhatnak a kiadós és zseniális ételek. A különféle sörök mellé jó, ha van némi kis támasz! Az első ilyen étel amit elhoztunk nektek, az a grillezett pisztráng sörpereccel. Miért zseniálisan egyszerű? A pereceket készre sütve vásárolhatjuk meg, a pisztrángok pedig vígan elvannak a sütőben és nem igényelnek nagy előkészületet azon kívül, hogy másnap reggelre – szigorúan a hűtőben – kiolvasszuk őket.

Hozzávalók 4 főre:

A fűszervaj elkészítése:

  • Az olvasztott pisztrángok húsát pedig 5 cm-ként irdaljuk be mind két oldalán, majd főzés előtt melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Ha ezzel megvagyunk, kortyoljunk egyet a behűtött sörbe.
  • Ezután vegyük ki szobahőre a vajat. Ha felmelegedett, adjuk hozzá a finomra vágott kaprot és petrezselymet, a reszelt fokhagymával és egy kevés facsart citromlével, majd ízlés szerint borsozzuk és sózzuk, egy villa segítségével pedig keverjük jól össze. Ezt követően pedig kortyoljunk még egy kis sört, hogy érezzük az Oktoberfest szellemét.
  • A fűszervajat rakjuk frissen tartó fóliára és tekerjük fel „szaloncukorba”, majd helyezzük a fagyasztóba, hogy kidermedjen. 

A perecek elkészítése:

  • A perecekkel annyi dolgunk lesz, hogy a tepsibe helyezés után enyhén benedvesítjük, majd a kartonban található sóval megszórjuk a felületét és 180 °C-on 4 perc alatt készre sütjük.
  • Még egy kis sör és készítsük elő gyorsan a pisztrángok ágyát. 

A grillezett pisztráng elkészítése:

  • Locsoljuk meg a tepsit egy kevés olívaolajjal.
  • A darabolt póré- és vöröshagymát helyezzük bele, sózzuk és borsozzuk.
  • A pisztrángokat kívül belül sózzuk és borsozzuk, majd tegyük rá erre az ágyra. A halak hasát töltsük be 1-1 szelet citrommal és pár szál kakukkfűvel, valamint 1 gerezd tört fokhagymával.
  • A fűszervajból vágjunk a halakra 2-2 szeletet és ezzel együtt először alufóliával lefedve süssük 170 °C-on 15-20 percig.
  • Időközben néha locsolgassuk meg sörrel a halakat és magunkat is, majd a végén 200 °C-on süssük tovább, immár fólia nélkül 10-15 percig, hogy a bőre szépen megpiruljon.
  • A vele sült hagymákat ne dobjuk ki, inkább turmixoljuk le, szűrjük át és kínáljuk a hal mellé mártásnak, legyen mibe tunkolni a friss és ropogós pereceket. Tálaláskor kizárólag, egy jó pohár sörrel kínáljuk! 

Jó étvágyat!

Tags: , , , , ,
Matusz-Vad technikai séfje azóta szakács szeretne lenni, hogy hatéves korában elkészítette élete első rántottáját. Mindig is ambiciózus volt, több szakmai versenyen is részt vett, melynek eredményekeként ösztöndíjat nyert Valenciába, majd később Ausztriában is tapasztalatot szerzett. Hazatérve már konyhafőnökként állt több ismert étterem élén és a rendezvényszervezésbe is belekóstolt. A Matusz-Vaddal még szakácsként ismerkedett meg, majd pár évvel később területi képviselőként csatlakozott a céghez. Jelenlegi pozíciója számára az igazi álommunka. Technikai séfként folyamatosan fejlődhet, ötletelhet, és jobbnál jobb receptekkel kényeztetheti olvasóinkat, melyek nem csak a szakmát, de gasztronómiára fogékony „amatőröket” is főzésre csábítja.

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE