fbpx

Nem tudok elképzelni ennél egyszerűbb bogrács ételt. Imádják a kicsik is és a nagyok is, tökéletes választás egy nagy családi, baráti bográcsozáshoz. Egy kis plusszal pedig még jobbá varázsolhatjuk!

Hozzávalók 8 főre:

A paprikás krumpli elkészítése:

  • A burgonyákat pucoljuk meg, alaposan mossuk át, vágjuk fel cikkekre és egy tálba öntsük fel annyi hideg vízzel, míg el nem lepi, hogy ne barnuljanak be.
  • A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, a szalonnát pedig 4, kisujjnyi vastag szeletre.
  • A maradék szalonnát mehet tetszőlegesen kockára vagy csíkra, a virsliket pedig tetszőlegesen karikázzuk fel.  
  • A bográcsban előszőr pirítsuk le a szalonna zsírját, majd adjuk hozzá a hagymákat és pirítsuk tovább. Később mehet hozzá a kockára vágott paprika, majd a kockázott paradicsomot, és ezzel el is készült a tökéletes pörkölt alap.
  • Nagyjából 20 percig szakaszosan pirítjuk az alapot, míg jól szét nem fő benne a paprika és paradicsom. Ezután húzzuk félre a tűzről, szórjunk rá a köményt, a piros paprikát és a borsot. Így nem fognak oda égni a fűszereink, mert a zsiradékban klasszul oldódnak az ízek, a fűszerpaprikától pedig szép piros lesz.
  • Amíg így pihen az alap, egy tárcsát dobjunk fel a bogrács helyére és jól hevítsük fel. Erre rakjuk a szeletelt szalonnákat és kezdjük el zsírjára pirítani. Nagyon jó csemege lesz belőle a végére.
  • A virslikarikákat a szalonna zsírján süssük szép aranybarnára. Ettől a paprikás krumpli fog kapni egy plusz füstös ízt. 
  • Miután ezzel is megvagyunk, helyezzük vissza a pörkölt alapot és már mehet is bele a burgonya. Öntsük fel annyi vízzel, ami ellepi és lefedve főzzük tovább addig, míg a burgonya meg nem puhul.
  • Közben sózzuk, borsozzuk. Mikor már háromnegyed puha a burgonya, tegyük hozzá az előre lepirított virslikarikákat és főzzük tovább.
  • Mielőtt levesszük a tűzről, kóstoljuk meg, és ha szükséges, ízesítsük, fűszerezzük. 
  • Tálaláskor friss kenyérrel és savanyúsággal kínáljuk, a tetejére pedig mehet egy nagy kanál tejföl!

Jó étvágyat! 

Tags: , , , ,
Matusz-Vad technikai séfje azóta szakács szeretne lenni, hogy hatéves korában elkészítette élete első rántottáját. Mindig is ambiciózus volt, több szakmai versenyen is részt vett, melynek eredményekeként ösztöndíjat nyert Valenciába, majd később Ausztriában is tapasztalatot szerzett. Hazatérve már konyhafőnökként állt több ismert étterem élén és a rendezvényszervezésbe is belekóstolt. A Matusz-Vaddal még szakácsként ismerkedett meg, majd pár évvel később területi képviselőként csatlakozott a céghez. Jelenlegi pozíciója számára az igazi álommunka. Technikai séfként folyamatosan fejlődhet, ötletelhet, és jobbnál jobb receptekkel kényeztetheti olvasóinkat, melyek nem csak a szakmát, de gasztronómiára fogékony „amatőröket” is főzésre csábítja.

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE