fbpx

A harcsapaprikás egy olyan étel, amitől még annak is összefut a szájában a nyál, aki egyébként nem különösebben rajong a halételekért. Mivel a harcsapaprikás jó, a sztrapacska még jobb, most összehoztuk a kettőt, egyetlen istenkirály fogásként!

Hozzávalók 8 főre:

A sztrapacska elkészítése:

  • A burgonyát megpucoljuk és megmossuk, majd finomlyukú reszelőn lereszeljük.
  • Hozzáütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy galuskasűrűségű legyen. Sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk.
  • Ha feljöttek a galuskák a víz tetejére, még további 3 percig főzzük őket, majd leszűrjük és átmossuk.
  • Tálalás előtt apró kockákra vágott szalonnát zsírjára pirítunk, majd ebben forgatjuk a sztarpacskát.
  • Végül tejföllel kikevert juhtúrót adunk hozzá. Addig keverjük, míg kellemes krémes állaga lesz.  

A harcsapaprikás elkészítése:

  • Először is szükségünk lesz egy igazán jó pörkölt alapra. Ezt sózzuk, borsozzuk és ízesítjük a piros fűszerpaprikával, valamint fűszerköménnyel. Hozzáadjuk a zseniális FrissHal halászlé sűrítményt, felöntjük duplamennyiségű alaplével és tovább főzzük.  
  • Ez idő alatt a gyönyörű húsú, friss harcsafilét feldolgozzuk. Sok dolgunk nem lesz vele, hiszen már előkészített. Vágjuk fel tetszőleges kockákra vagy szeletekre, hiszen ahány ház, annyi szokás. 
  • Mire ezzel is megleszünk, már forrni fog az alap. Ezt leturmixoljuk, majd egy sűrűszövésű szűrőn át lepaszírozzuk és visszarakjuk a bográcsba.
  • Ebbe a csodás alapba beletesszük a harcsát, majd további 10 percig főzzük.
  • Közben készítsünk elő egy edényt, amibe lisztet és kevés sót teszünk. Ezt kevés vízzel keverjük csomómentesre.
  • Ezután jöhet hozzá a tejföl, ezzel is jól keverjük el és kész is a habarás. 
  • Ezt több részletben adjuk hozzá a harcsapaprikás alapjához, majd óvatos mozdulatokkal keverjük el, vigyázva, hogy a harcsa húsa ne törjön össze.
  • 4-5 perc forralás után levehetjük az állványról és már tálalhatunk is!
  • Finomra vágott, friss kaporral és friss petrezselyemmel, valamint a sztrapacskával kínáljuk. 

Jó étvágyat! 

Tags: , , , , ,
Matusz-Vad technikai séfje azóta szakács szeretne lenni, hogy hatéves korában elkészítette élete első rántottáját. Mindig is ambiciózus volt, több szakmai versenyen is részt vett, melynek eredményekeként ösztöndíjat nyert Valenciába, majd később Ausztriában is tapasztalatot szerzett. Hazatérve már konyhafőnökként állt több ismert étterem élén és a rendezvényszervezésbe is belekóstolt. A Matusz-Vaddal még szakácsként ismerkedett meg, majd pár évvel később területi képviselőként csatlakozott a céghez. Jelenlegi pozíciója számára az igazi álommunka. Technikai séfként folyamatosan fejlődhet, ötletelhet, és jobbnál jobb receptekkel kényeztetheti olvasóinkat, melyek nem csak a szakmát, de gasztronómiára fogékony „amatőröket” is főzésre csábítja.

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE