fbpx

A tengeri herkentyűs taglioline egy nagyon flancosnak tűnő étel, de megfogtok lepődni, milyen egyszerűen elkészíthető. Igazi mediterrán finomság a borús őszi napokon!

Hozzávalók 4 főre:

Hal alaplé:

A tengeri herkentyűs taglioline elkészítése:

  • A rákok első, fejrészét beletesszük az alaplébe, hozzáadjuk az összes többi hozzávalót és fél óra alatt készre főzzük.
  • Erre az alapra azért lesz szükség, hogy ezzel a lével engedjük fel a velouté mártásunkat. Ezzel a nagyszerű selymes mártással fogjuk a tésztaételünket kellően krémessé és ízletessé varázsolni. 
  • A velouté mártáshoz világos vajas rántást készítek, felengedem a hal alaplével. Olyan sűrűségűre készítem, ami majd tökéletesen bevonja a tésztát.
  • Forrásban lévő vízben másfél perc alatt megfőzzük a tésztát.
  • Kevés olívaolajon megpirítom egy kicsit a fokhagymát, rádobom a tigrisrák farkakat, a kék kagylót kb. 1 dl alaplevet, ezzel néhány percet fedő alatt párolom.
  • Hozzáadva a mártást, a tejszínt, összekavarom a tésztával és már kész is a tengeri herkentyűs taglioline.
Tags: , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE