fbpx

Az okrapörkölt, arabul bamia, a Közel-Kelet számos országában előforduló klasszikus étel, melynek alapja ez a trópusi, zárvatermő növény. A pörkölt általában bárány vagy borjúhúsból készül és rizzsel tálalják. Ha szeretitek kipróbálni más nemzetek konyháját és a különleges ízeket, már van is egy ötletünk holnapra…

Hozzávalók 4 főre:

Az okrapörkölt elkészítése:

  • A kockára vágott borjúcombot sózzuk, borsozzuk, majd egy edényben kevés, forró olajon körbepirítjuk, és kiszedjük.
  • A hagymát apró kockára vágjuk és ugyanebben az edényben kevés sóval üvegesre pároljuk.
  • A húst rászedjük a hagymára, hozzáadjuk a paradicsompürét, a szeletelt fokhagymát, valamint a gránátalma melaszt.
  • Sóval, borssal ízesítjük és elkezdjük párolni. Ha a hús már félig puha, hozzáadjuk az okrát. Zöldségalaplével pótoljuk az elpárolgott folyadékot és készre főzzük.
  • A rizst kétszer-háromszor hideg vízben átmossuk.
  • Egy edényben forraljunk annyi vizet, ami a rizs 1,4-szerese, adjunk hozzá kevés sót, majd öntsük bele a rizst.
  • Nagy lángon főzzük, amíg ismét felforr, fedjük le, majd hagyjuk takaréklángon 10-11 percig, közben pedig ne kevergessük!
  • Ha lejárt az idő, kapcsoljuk le alatta a tűzhelyet és hagyjuk pár percet pihenni. Ezután villával lazítsuk fel és már tálalhatjuk is a pörkölttel.

Jó étvágyat!

Tags: , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE