fbpx

A VB közeledtével mindenki izgatott, hogy ki fog bejutni a legjobb 16 közé. Addig is amíg ez kiderül, elhoztunk számotokra Lionel Messi kedvenc ételét, ami a Milanese Napolitana. Ez tuti, hogy az első falat után dobogós lesz!

Hozzávalók 4 főre:

A milanese napolitana elkészítése:

  • A szeletelt hátszíneket klopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és hagyjuk kicsit pihenni. 
  • Olívaolajon pirítsuk meg a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
  • Adjuk hozzá a paradicsomsűrítményt, sózzuk borsozzuk és adjuk hozzá a kristálycukrot. Ízesítsük oregánóval, majd a friss bazsalikommal.
  • Mehet bele kevés balzsamecet, forraljuk nagyjából 5-6 percig és tegyük félre.  
  • A panírozáshoz a pankómorzsába reszeljünk parmezánt, adjuk hozzá az oregánót és frissen őrölt borsot, végezetül pedig aprítsuk bele a friss fokhagymát.
  • A húsokat először forgassuk kevés lisztbe, ezután tojásba és végezetül pedig a pankómorzsás keverékbe.  
  • Hevítsünk olajat egy serpenyőbe és addig süssük a szeleteket, míg aranybarna nem lesz a bundájuk, majd helyezzük őket egy szalvétával bélelt tálcára.
  • Ezt követően szórjunk a tetejére reszelt mozzarellát, majd tegyünk rá egy-egy szelet sonkát, halmozzunk rá a paradicsomos szószt, végül pedig szórjunk a tetejére még egy réteg mozzarellát.
  • 180 fokra előmelegített sütőben süssük a sajt pirulásáig. Kínáljuk a hasábburgonya bármely változatával és tálaljuk friss bazsalikommal! 

Jó étvágyat! 

Tags: , , , , ,
Matusz-Vad technikai séfje azóta szakács szeretne lenni, hogy hatéves korában elkészítette élete első rántottáját. Mindig is ambiciózus volt, több szakmai versenyen is részt vett, melynek eredményekeként ösztöndíjat nyert Valenciába, majd később Ausztriában is tapasztalatot szerzett. Hazatérve már konyhafőnökként állt több ismert étterem élén és a rendezvényszervezésbe is belekóstolt. A Matusz-Vaddal még szakácsként ismerkedett meg, majd pár évvel később területi képviselőként csatlakozott a céghez. Jelenlegi pozíciója számára az igazi álommunka. Technikai séfként folyamatosan fejlődhet, ötletelhet, és jobbnál jobb receptekkel kényeztetheti olvasóinkat, melyek nem csak a szakmát, de gasztronómiára fogékony „amatőröket” is főzésre csábítja.

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE