fbpx

Szerintünk egész évben jól jöhet egy kis extra pénz, úgyhogy nem csak szilveszterkor jöhet jól egy adag lencsefőzelék. Főleg, ha ilyen finom feltét is jár hozzá…

Hozzávalók 4 főre:

A főzelékhez:

A császárhoz:

A lencsefőzelék elkészítése:

  • A lencsét egy éjszakára áztassuk hideg vízbe. 
  • Főzzünk alaplevet a füstölt csontból egy vöröshagymával a fokhagymákkal, babérlevéllel, valamint az egész borssal.
  • A másik fej vöröshagymát vágjuk finomra és kevés zsiradékon kezdjük el lepirítani. Adjuk hozzá a mustárt és ezt is pirítsuk le. Tegyük bele az áztatott lencsét, öntsük fel a szűrt füstölt alaplével és főzzük addig míg a lencsék meg nem puhulnak. 
  • Közben készítsünk egy magyaros rántást amivel rántsuk be a főzeléket és jól forraljuk, hogy ne maradjon benne a liszt íz. Végül hőkiegyenlítéssel adjuk hozzá a tejfölt és adjuk hozzá az ecetet. 

A császárhús elkészítése:

  • 40 °C fokos vízben 15 perc temperálást követően egy forró serpenyőben a húst bőrén kezdjük el sütni míg jó ropogós nem lesz, majd minden oldalát kérgezzük le.
  • Szép szeletekre vágva a főzelékhez kínáljuk. 

Jó étvágyat!

Tags: , , , , , , , ,
Matusz-Vad technikai séfje azóta szakács szeretne lenni, hogy hatéves korában elkészítette élete első rántottáját. Mindig is ambiciózus volt, több szakmai versenyen is részt vett, melynek eredményekeként ösztöndíjat nyert Valenciába, majd később Ausztriában is tapasztalatot szerzett. Hazatérve már konyhafőnökként állt több ismert étterem élén és a rendezvényszervezésbe is belekóstolt. A Matusz-Vaddal még szakácsként ismerkedett meg, majd pár évvel később területi képviselőként csatlakozott a céghez. Jelenlegi pozíciója számára az igazi álommunka. Technikai séfként folyamatosan fejlődhet, ötletelhet, és jobbnál jobb receptekkel kényeztetheti olvasóinkat, melyek nem csak a szakmát, de gasztronómiára fogékony „amatőröket” is főzésre csábítja.

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE