fbpx

Minden bizonnyal ez a világ legegyszerűbb és legszebb brie fondue receptje, ami ezúttal otthon is könnyedén elkészíthető. Ha a Président egykilós kiszerelését használjátok az egész társaság hálás lesz, de éttermek számára is tökéletes választás!

Hozzávalók 6-8 főre

A sajthoz:

A vörösboros áfonyaszószhoz:

  • 50 dkg mirelit áfonya 
  • 2,5 dl száraz vörösbor 
  • csipet só 
  • 10 dkg barna cukor 
  • 1 mk keményítő

A brie fondue elkészítése:

A brie sajtot helyezzük egy sütőpapírral bélelt tortaformába. A tetejét irdaljuk be kockázva a szélétől 1,5-2 centire. Locsoljuk meg mézzel, szórjuk meg aprított dióval és a kesudióval. 190 °C-os ra előmelegített sütőbe 20 percig süssük.  

Az áfonyaszósz elkészítése:

  • A barna cukrot egy edényben karamellizáljuk, majd tegyük hozzá a vörösáfonyát. Miután engedett egy kevés levet, öntsük fel a vörösborral, adjunk hozzá egy csipet sót és redukáljuk vissza addig, míg a karamell el nem olvad. A végén sűrítsük be a keményítővel. 
  • A bagetteket 180 °C-on süssük 5-10 percig, majd hagyjuk kihűlni. Ezt követően szeleteljük fel és olívaolajjal meglocsolva pirítsuk le serpenyőben. 
  • Tálaláskor a bagettel tunkoljuk a brie fonduet, locsoljunk a falatokra keveset az házi lekvárból és kortyoljunk mellé közepesen testes, száraz vörösbort.  

Jó étvágyat! 

Tags: , , , , ,
Matusz-Vad technikai séfje azóta szakács szeretne lenni, hogy hatéves korában elkészítette élete első rántottáját. Mindig is ambiciózus volt, több szakmai versenyen is részt vett, melynek eredményekeként ösztöndíjat nyert Valenciába, majd később Ausztriában is tapasztalatot szerzett. Hazatérve már konyhafőnökként állt több ismert étterem élén és a rendezvényszervezésbe is belekóstolt. A Matusz-Vaddal még szakácsként ismerkedett meg, majd pár évvel később területi képviselőként csatlakozott a céghez. Jelenlegi pozíciója számára az igazi álommunka. Technikai séfként folyamatosan fejlődhet, ötletelhet, és jobbnál jobb receptekkel kényeztetheti olvasóinkat, melyek nem csak a szakmát, de gasztronómiára fogékony „amatőröket” is főzésre csábítja.

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE