fbpx

Ha szeretnénk meglepni valami igazán egyszerűen elkészíthető fogással szerelmünket Nőnap alkalmából, akkor ez a spenótos gnocchi a tökéletes választás! Ne csüggedjünk, ha kedvesünk esetleg gluténérzékeny, mert ehhez a roppant zseniális, könnyed olasz recepthez most egy gluténmentes gnocchival készültünk. 

Hozzávalók 2 főre

A spenótos gnocchi elkészítése

  • A gnocchit forrásban lévő sós vízben 2 perc alatt készre főzzük. Közben egy serpenyőben hevítsünk kevés olívaolajat és pirítsuk le a felszeletelt fokhagymákat. Ha a szeletek kezdenek szép aranybarnára pirulni, adjuk hozzá a gnocchit és öntsünk hozzá keveset a főzőlevéből is. Adjuk hozzá a fehérbort, majd rövid forralást követően őröljünk rá feketeborsot. Ezután jöhet hozzá a paraj, majd a felezett koktélparadicsomok. Nagyjából 2-3 perc főzést követően vegyük le a tűzről és adjuk hozzá a hideg vajat, hogy a fehérboros zamatunkat be krémesítsük.  
  • A spenótos gnocchit tálaláskor szórjuk meg reszelt parmezánnal, mellé pedig egy pohár könnyed rozét vagy egy kellemes irsait ajánlunk.

Jó étvágyat! 

Tags: , , , , , ,
Matusz-Vad technikai séfje azóta szakács szeretne lenni, hogy hatéves korában elkészítette élete első rántottáját. Mindig is ambiciózus volt, több szakmai versenyen is részt vett, melynek eredményekeként ösztöndíjat nyert Valenciába, majd később Ausztriában is tapasztalatot szerzett. Hazatérve már konyhafőnökként állt több ismert étterem élén és a rendezvényszervezésbe is belekóstolt. A Matusz-Vaddal még szakácsként ismerkedett meg, majd pár évvel később területi képviselőként csatlakozott a céghez. Jelenlegi pozíciója számára az igazi álommunka. Technikai séfként folyamatosan fejlődhet, ötletelhet, és jobbnál jobb receptekkel kényeztetheti olvasóinkat, melyek nem csak a szakmát, de gasztronómiára fogékony „amatőröket” is főzésre csábítja.

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE