fbpx

Hozzávalók:

Kattintson az összetevőre, ha szeretné kipróbálni

Elkészítés:

A desszertünk aljához, amit pohárba tálalunk, elkészítjük a vajas-kekszes alapot, amihez
a kekszet finomra törjük, vagy aprító gépben őrüljük, összedolgozzuk olvasztott vajjal, majd
poharak aljába enyhén lenyomogatjuk.
Hűtőbe rakjuk, amíg a többi elemével foglalkozunk.

Krém:
A mascarponét és a philadelphia sajtkrémet porcukorral, vanília rúd kikapart magjaival, reszelt citromhéjjal együtt kézi habverő segítségével kihabosítjuk.Meleg vízben porzselatint olvasztunk és összedolgozzuk a kihabosított krémmel.

Egy másik habüstben felverjük a habtejszínt lágy habbá, és finoman összeforgatjuk a masszával.
Hűtőbe tesszük, hogy a zselatin egy kicsit kössön a krémen.

Mangózselé:
A mangóból főzünk egy zselét, kevés cukorral és vízzel feltesszük lassú tűzön és addig főzzük
így amíg kicsit besűrűsödik. Közben forró vízben feloldjuk a porzselatint, majd a mangóhoz adjuk.
Botmixer vagy thermomixer segítségével krémesítjük, finomszemű szitán átpasszírozzuk és tálalásig félretesszük hűteni.

A sajtkrémet habzsákba helyezzük a könnyebb használhatóság kedvéért, és a kekszes alapra töltjük poharainkba.
A pohárdesszertet a langyosra hűtött mangózselével zárjuk. Fontos, hogy ne legyen meleg, amikor öntjük, de túl hideg sem, mert ha behúzza a zselatin és sűrű lesz, nem fogjuk tudni szépen befejezni a desszertet.




Tags:

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE