fbpx

Nagyszerű étel, bár időigényes az elkészítése, ám feledhetetlen ebédet, vagy vacsorát készíthetünk belőle.

Hozzávalók:

Kattintson az összetevőre, ha szeretné kipróbálni

Elkészítés:

A formázott kacsamelleket alaposan tisztítsuk át, irdaljuk be a bőrét egymástól 3 mm távolságra, majd tegyük 6 %-os só oldatba 1,5 órára.

Miután kivettük az oldatból alaposan töröljük szárazra, papírtörlő segítségével. A bőrös felével lefelé egy serpenyőben megpirítjuk. (eközben mellé dobhatjuk a koktélparadicsomokat, hogy azok is megsüljenek) Eközben egy fém GN edényben kacsazsírt olvastunk. Belehelyezzük az előkészített kacsa melleket. Teszünk mellé pár gerezd fokhagymát és néhány ág friss kakukkfüvet. Kb. 80-90 °-os zsiradékban 3,5 órán át konfitáljuk. 

A burgonya golyókat a csomagból kivéve, bő vízzel átmossuk, majd kevés vajon, kakukkfűvel átpirítjuk.

Egy másik serpenyőben szintén kevés vajat olvastunk, amelybe beletesszük a cukorborsót és a zöldspárgát. Sóval és borssal ízesítjük.

Tálaláskor a burgonyát, a spárgát és és a cukorborsót egy fehér tányérra helyezzük, rátesszük a felszeletelt kacsamellet és mellé rakjuk a megsült koktélparadicsomokat.

A tökéletes ízvilág eléréséért az ételt megfényezzük vörösboros jus-vel, majd friss kakukkfű ágakat helyezünk rá.

Tags:

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE