fbpx

Hozzávalók:

Kattintson az összetevőre, ha szeretné kipróbálni

Elkészítés:

A formázott liba melleket és libacombokat alaposan tisztítsuk át, majd tegyük 6 %-os só oldatba 1,5 órára.

Miután kivettük az oldatból alaposan töröljük szárazra, papírtörlő segítségével. A bőrös felével lefelé egy serpenyőben megpirítjuk. Eközben egy fém GN edényben kacsazsírt olvastunk. Belehelyezzük az előkészített húsokat. Teszünk mellé pár gerezd fokhagymát és néhány ág friss kakukkfüvet. Kb. 80-90 °-os zsiradékban 3,5 órán át konfitáljuk. 

A sütőtök kockát és egy kevés rebarbarát felteszünk főni. Egy kis idő múlva hozzátesszük a vajat és a tejszínt majd le turmixoljuk. Sóval, fehérborssal, és egy leheletnyi őrölt gyömbérrel ízesítjük.

Eközben a mag keveréket is néhány percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd leszűrjük. A még forró mag keverékhez egy kevés balzsamecetet adunk, némi olívaolaj kíséretében. Néhány órára állni hagyjuk, majd közvetlenül tárgyalás előtt hozzákeverjük a rukkolához és a többi saláta levélhez.

Tálaláskor a sütőtökpürét kihúzzuk a tányérra, ráhelyezzük a felszeletelt liba mellet és az egész libacombot, majd a tetejére a magvas saláta keverékből halmozunk.

Tags:

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE