fbpx

Hozzávalók:

Kattintson az összetevőre, ha szeretné kipróbálni

Köret:

Elkészítés:

A gerincet lehártyázzuk és két bordánként felszeleteljük. Közben a sárgarépa korongot feltesszük sós vízbe főni. A pankó morzsát kétfelé vesszük, az egyik felét finomra őröljük, ezt használjuk liszt helyett a panírozáshoz. A tojásokat szét választjuk, most csak a finoman felvert fehérjét használjuk. A gerincet sózzuk, borsozzuk, majd bepanírozzuk.

Mikor a répa megfőtt, leszűrjük, mézzel, sóval és kakukkfűvel ízesítve pürésítjük, majd vajat adunk hozzá.

A brunois zöldséget vaj és méz keverékén karamellizálva pirítjuk, vigyázva hogy még feszes maradjon.

A makaróni falatokat bő olajban kisütjük, utána pedig a gerincet is, lehetőleg úgy, hogy csak a felét lepje el a zsiradék. Kb oldalanként 2-2 percet süssük. Sütés után pihentetjük 4-5 percig. Addig a glacet felmelegítjük és szükség esetén keményítővel sűrítjük.

A pürét habzsákba tesszük és a tányérra nyomjuk, mellé kanalazzuk a brunois zöldséget és a makaróni falatot. A gerincet félbe vágjuk és az egész tetejére tesszük, majd meglocsoljuk a glace-val.

Tags:

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE