fbpx

Szalai Zoltán tájékoztatóját a szervezet Facebook-oldalán és honlapján tették közzé. Ebben az is olvasható, hogy már nem elegendő, ha a konyhán, a cukrászüzemben egyetlen vezető szakács, cukrász rendelkezik szakképzettséggel és felügyeli a többiek munkáját. Ezentúl minden kolléga számára, aki az ételeket, italokat, cukrászati termékeket előállítja, szükséges, hogy legyen végzettsége.

A meleg-hideg étel és ital kiszolgálása továbbra is végezhető szakképesítés nélkül, szakképzett személy felügyeletével. A büfétermékeket készítő és forgalmazó vállalkozásoknak (például iskolai büfé) ez idáig nem kellett végzettség a tevékenység végzéséhez, viszont ez a mostantól hatályos rendeletben már nem szerepel, vagyis a 66. pont vonatkozik rájuk.

Chefs preparing food in the restaurant kitchen

1. § (1) Az 1. mellékletben meghatározott önálló tevékenységek – a (2)-(3) bekezdésben meghatározott eltéréssel – az 1. mellékletben foglalt táblázat B. vagy D. oszlopában szereplő képesítéssel végezhetők.

66. Meleg és hideg ételek, italok készítése

Szakács (szakácssegéd)

Szakács szaktechnikus

Diétás szakács

Vendégtéri szaktechnikus

Szakács

Vendéglátás-szervező, vendéglős

10. Cukrászati készítmények, sütemények, fagylalt készítése

Édességkészítő (csokoládétermék-gyártó, keksz- és ostyagyártó)

Pék-cukrász (süteménykészítő), sütő- és cukrászipari technikus

Cukrász (cukrászsegéd)

Cukrász szaktechnikus

Diétás cukrász

Édesipari termékgyártó

Mézeskalács-készítő

Pék

Cukrász

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE