fbpx

Megnyitotta kapuit a S.Pellegrino Ifjú Séfek Akadémiája, a hely, ahol elkötelezett, fiatal séfek a gasztronómiai világ legbefolyásosabb, legelismertebb alakjaitól tanulhatnak.

A mai gasztronómiának úttörő szerepe van a társadalmi és a környezetvédelmi változások terén. A S.Pellegrino Ifjú Séfek Akadémiájának elindításával olyan séfgenerációt akarnak kinevelni, amely nem csak alkalmazkodik, de élen is jár a környezettudatos eljárásokban, nem csak a szakmának, hanem az egész társadalomnak példát mutatva ezzel.

A S.Pellegrino Ifjú Séfek Versenyéből kinőtt Akadémia fő célja az oktatás, olyan egyedülálló műhelyt kívántak létrehozni, ahol ifjúság és tapasztalat találkozhat, hogy együtt támogassák a következő séfgenerációt. Több mint 70 országból voltak jelentkezők, a válogatás során csak a tehetséget figyelik, nem számít se etnikum, se nem, se földrajzi távolság, se semmilyen más, külső faktor. Minden séf, akit beválogatnak az Ifjú Séfek Versenyébe, automatikusan az Akadémia növendéke lesz.

A világ legnagyobb séfjei, Enrico Bartolini, Massimo Bottura, Manu Buffara, Andreas Caminada, Mauro Colagreco, Gavin Kaysen és Clare Smyth elsőként csatlakoztak a projekthez, részt vesznek az oktatásban, így az Akadémia digitális órarendje tele van színes webinarokkal, interjúkkal és vitákkal.

Stefano Bolognese, a Sanpellegrino International Business Unit vezérigazgatója azt mondta: „Különösen büszkék vagyunk a S.Pellegrino Ifjú Séfek Akadémiájára, úgy tekintünk rá, mint a következő lépésre, amellyel még inkább elköteleződünk a jövő gasztronómiája irányában.”

(forrás: culinarynewsworld.com)

Tags: , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE