fbpx

Szokássá vált szakács szakmán belül a marhaszegyet ama váddal illetni, hogy túl kicsi benne a mozgástér. Mért tagadjuk? Az. Kicsi.

Lásd: BBQ-hőtartományban szmókerszekrénybe rakjuk ezt, a vonatkozó szcéna által amúgy „királykategóriás”-nak becézett alapanyagot, és elkészül, amikor elkészül – sok-sok óra múltán. Ez az elkészítés lehet a kompromisszumok nélküli low&slow, avagy a 105-110°C-os tartományban történő sütés, valamint a „BBQ-aranytartomány”-ból kilépve, magasabb hőfokon, 140-160°C-os tartományban történő sütés is – ahogy azt az Adorjányi Máriusz pitmaster által jegyzett ‘Nyárspolgár BBQ Blog’ egykor az utókor számára gondosan lejegyezte.

Fotó: Füstölgő Sarok BBQ

Mint oly sok esetben, mikor az ember keze a tányér fő komponensét illetően ennyire meg van kötve, a menekülőútvonal, mint tudjuk, a garnírung lehet. Annak csodáját pedig, hogy egy BBQ-marhaszegyet miképpen lehet (mi több, célszerű!) „felöltöztetni”, nagyon úgy fest, ma már Zebegényben is el lehet lesni!

Faludi Dániel igen kedves partnerünk, akinek Füstölgő Sarok BBQ névre hallgató üzletét a HVG 2017-ben a TOP10 street food-hely közé sorolta év végi gasztrós értekezésében. Dani kreativitása egyszerre meglepő, ugyanakkor azonnal érthető, következésképpen élethosszig szerethető. Íme hát néhány tányér tőle inspirációképpen! 

Ha fogyóban a szegykészleted, ne légy rest még ma leadni nálunk rendelésed!
https://shop.matusz-vad.hu/hu/search?search=szegy

Tags:

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE