fbpx

A tészta az egyik olyan alapvető élelmiszer, amit mindannyian imádunk és szinte minden étlap kötelező eleme. De amikor az olasz tésztáról van szó, rögtön tudjuk, hogy egy teljesen más dimenzióról beszélünk. Ismerjétek meg a Surgital olasz tésztagyárat, akik budapesti mintakonyhánkban tartottak széleskörű bemutatót régi és új termékeiből.  

Kik is ők

A Surgital az olasz tészta világának egyik titkos fegyvere. Nem új szereplő a piacon, de az ő receptjeik és tésztáik garantáltan új szintre emelik a konyhai kreativitást. A Surgital Olaszország vezető mélyfagyasztott friss tészta, készételek és kocka formájú mártások gyártója a HoReCa szektor számára. A termelési telephely Lavezzolában található, Ravenna tartományban. A Surgital nem csak az olasz kultúrát és a hagyományos ételeket népszerűsíti termékein keresztül, de világszerte minden konyhába elhozza a friss tésztát annak minden változatában. 

Fotó: Szabó Richárd

Mi teszi különlegessé

Először is, a Surgital tisztában van azzal, hogy a tészta nem csak liszt és víz keveréke. Az igazi tészta készítés művészet. Az összetevők gondos válogatása, az autentikus receptek és a hagyományos előállítási módszerek miatt ezek a tészták finomabbak, mint amiket valaha kóstoltál. Mindegy, hogy ravioli, lasagne vagy egy egyszerű penne, a Surgital minden terméke a legnagyobb gondossággal készül. 

Miről szólt a rendezvény és kik vettek részt rajta 

A cég képviseletében velünk volt a Közép-Kelet Európáért felelős kereskedelmi vezetője Maurizio Billi, illetve a technikai séfjük Tomas Turchi, aki 8 különböző frissen-gyorsfagyasztott tésztás fogást készített, 4 különböző szósz (vargányás, paradicsomos tenger gyümölcsei, zöld pesztós, sáfrányos) felhasználásával. A bemutatón a Matusz-Vad üzletköztői voltak jelen az ország teljes területéről, az eseményt pedig beszerző kollégánk Tóth Márton fordította. Célja, hogy egyedüli forgalmazóként üzletkötőink mindent megtudjanak a különböző termékek előnyeiről és a bennük rejlő lehetőségekről, melyet majd továbbíthatnak éttermi és szállodai partnereink számára.  

Fotó: Szabó Richárd

A modern szakácsok választása

Sokan gondolják, hogy az olasz tészta csak a hagyományokról szól. De a Surgital pont az ellenkezőjét bizonyítja. Innovatív technológiával párosítva a tradicionális recepteket, a cég folyamatosan kínál valami újat és izgalmasat a szakácsok számára. A weboldalukon rengeteg inspirációt találhatsz, legyen szó akár egy egyszerű ebédről vagy egy ötcsillagos vacsoráról. Az olaszok szerint: „Mangia bene, vivi felice” – vagyis “egyél jót és élj boldogan!” A Surgital-nál ez nem csak egy mondás, az ő tésztáikkal garantáltan boldogságot csempészhetsz vendégeid ételébe.  

Hivatalos szakmáját tekintve PR-marketing területen szerzett diplomát a BGE Külkereskedelmi karán, ám az élet minduntalan az írás felé terelte, így 7 éve ezen a területen kamatoztatja tudását. Egészen kis korától a gasztronómia szerelmese, imád főzni és rendületlenül járja a hazai éttermeket új ízek, új trendek után kutatva. Korábban két éven át a Street Kitchen csapatát erősítette szerkesztő-újságíróként, majd ő lett a Nagy Vega Könyv egyik felelős szerkesztője. A Matusz-Vadhoz már főszerkesztőként csatlakozott 2022 májusában. A Chef Inspirációval kapcsolatos feladatokon túl, a cég marketing osztályán a kreatív írói munkáiért is ő felel. Hat éve vegetáriánus, emellett fanatikus sajt- és borrajongó.

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE