fbpx

Ez a desszert viszonylag újnak számít, csak az 1980-as évek közepén terjedt el. A tiramisu ma már nem csak az olasz, de mindenféle éttermek egyik legnépszerűbb desszertjévé vált. Egy kis odafigyeléssel elronthatatlan!

Hozzávalók (4 főre):

1 tojás

62 g kristálycukor

200 g babapiskóta

1 dl presszókávé

5 g kakaópor

500 g mascarpone

116 g habtejszín

A tiramisu elkészítése:

A habtejszínt lehűtjük. A tojást és a kristálycukrot egy rozsdamentes keverőtálba tesszük, majd vízgőz fölött elkezdjük melegíteni, közben folyamatosan kevergetjük. Amikor elérte a 65-70 Celsius-fokot, akkor elértük a megfelelő hőmérsékletet. Ezt könnyedén ellenőrizhetjük egy maghőmérő segítségével. Ha nincs kéznél maghőmérő, akkor az ujjunk hegyét érintsük a keverékhez. Ha csípős meleget érzünk, levesszük a vízgőzről és egy finom szűrő segítségével átszűrjük egy tiszta keverőtálba (vagyis kiszűrjük a jégzsinórt). Ezután kézi mixer segítségével addig habosítjuk, amíg el nem éri a konyha hőmérsékletét. A tojásos részhez adagoljuk a mascarponét, majd simára keverjük. A lehűlt habtejszínt hozzáadjuk a mascarponéhoz és kis fokozaton addig habosítjuk, amíg könnyű, krémes állagot nem kapunk. Felhasználásig hűtőszekrénybe tesszük. Presszókávét főzünk, majd előkészítünk egy üveg tálat. A babapiskótákat belemártjuk a kávéba és egy sort rakunk az üvegtál aljára. Rászedjük a krém felét, majd szilikonlapát vagy habkártya segítségével elegyengetjük. Még egyszer megismételjük a folyamatot. Lefedjük az üvegtálat és hűtőszekrénybe tesszük, érdemes egy éjszakát várni. Tálalásnál megszórjuk a tetejét kakaóporral.#

Címkék: ,,,,,,
Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Kapcsolódó cikk

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE