fbpx

A Matusz-vad Zrt. Gastro Genius GmbH néven már több mint 7 éve jelen van az osztrák vendéglátás kiszolgálásában. Rengeteg tapasztalatot gyűjtünk az éttermek alapanyag szükségleteinek megismerésekor. Ausztriában még a jelenlegi helyzetben is több mint 500 éttermet szolgálunk ki naponta. A vírushelyzet kezelésekor nem csak a kormányzat követi az osztrák példát, hanem a vendéglátás területén is van mit tanulnunk tőlük. Szerencsére minket még nem ért el az a nagyfokú szigorítás, amit Ausztriába már bevezettek, de a számokat figyelve nem biztos, hogy túl messze vagyunk tőle.

Bécsi szomszédjaink a házhoz szállítás mellett délben a sokkal olcsóbb ablakos értékesítést választották a napokban kihirdetett leállást követően.  Az étteremben úgy is ott a személyzet, csak az érintésmentes átadás helyét kell kialakítani és máris indulhat a kiszolgálás. Főleg a déli ebédeltetésben jellemző, hogy az emberek olyan éttermet választanak, amit gyorsan meg tudnak közelíteni és hamar meg tudnak ebédelni. Tehát az időfaktor amire érdemes a minőség és az ár mellett koncentrálni délben. Sokan élnek azzal a lehetőséggel, hogy a menüket előre becsomagolják és a vevőnek egy pillanat alatt át tudják adni.

A facebook rendkívül jó platform, hogy ezen információkat továbbítsuk a vendégeink felé, pár ezer forintból már egy egész eredményes kampányt össze lehet hozni, amivel el tudjuk csábítani a vásárlóinkat.

Az esti forgalomhoz sajnos elengedhetetlen a kiszállítás. A kiszállító cégek 22-25% jutalékot kérnek a bruttó árból, ez eléggé magas árengedmény, de tény, hogy óriási segítség, ha valaki túlélésért küzd. Sajnos a magyar vendéglátásból teljesen hiányzik az az összefogás. Ha a szomszédos éttermek közösen oldanák meg a kiszállítást, akkor sokkal optimálisabban, költségkímélő módon lehetne a megrendeléseket teljesíteni. Ha már egy vevő leadta a rendelést, akkor azon már senki nem tud változtatni, bárki vigye is ki azt. Egy-egy összefogással hatalmasat nyerhetnének a szomszédos éttermek.

A ma már széles körben elérhető gyorstesztek és az év elejére beharangozott védőoltás reményt ad a vendéglátók számára, hogy tavasztól normális mederben kezdheti újra a munkát.

Tags:

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE