fbpx

Ha úgy érzitek, már kimaxoltátok a bográcsos pörkölteket a haverokkal, próbáljátok ki, hogy készül benne az igazi chilis bab!

Hozzávalók 4 főre:

A chilis bab elkészítése

A hagymát, a fokhagymát és a chilit apróra vágjuk. A hagymát az olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a római köményt és a chilit. Pár perc után mehet bele az apróra vágott kaliforniai paprika, majd a darált hús. Az egészet legalább 5 percig pirítjuk, amíg a hús egyenletes barna színű nem lesz. Hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk és ízesítjük a fűszereinkkel. Alacsony lángon, fedő alatt pároljuk másfél órát, vagy amíg jó sűrű nem lesz. Ha ez megvan, beletesszük a leszűrt, átmosott babot és a kukoricát. Ezekkel együtt főzzük tovább még körülbelül 15 percet. Kóstoljuk, és ha kell, ízlés szerint finoman hangoljuk.

Jó sok ropogós héjú kenyérrel, esetleg tortillával tálaljuk!#

Tags: , , , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE