fbpx

A család nagy kedvence az ázsiai konyha, és ezekkel a színes nyári zöldségekkel egy csodaszép színes, ízletes fogást készíthetünk. 

Hozzávalók 4 főre:

Repceolaj 1dl

Marhaszegy 1kg

Vöröshagyma 10 dkg

Sárgarépa 8dkg 

Szójaszósz 2dl

Barna cukor 2 dkg

Csillagánizs 2 db

Fokhagyma 2 dkg

Édes rizsecet 1,5 dl

Marhahúsalaplé 4.5 l

Szezámolaj 0,5 l

Újhagyma 2 db

Cukkini 10 dkg

Trikolor kaliforniai paprika 10 dkg

A marhaszegy elkészítése:

Egy vastag falú, süthető serpenyőben az olajat felhevítjük, és néhány perc alatt megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Ezután mehet rá a kockára vágott marhaszegy. Ezt is pirítsuk meg egy kicsit, majd mehet bele minden alapanyag a cukkinin, a paprikán és az újhagymán kívül. Összeforraljuk, fedőt teszünk rá, és 160 fokra előmelegített sütőbe tesszük 2 és fél-3 órára, vagy amíg a marhaszegy meg nem puhul. Ha kész, visszaemeljük a tűzhelyre. Levesszük a fedőt, és belekeverjük a kimaradt paprikát, cukkinit, újhagymát. Ezeknek a zöldségeknek ennyi hőkezelés elég is, hiszen azt szeretnénk, hogy azok ressek, ropogósak maradjanak. Így önmagában is tökéletes fogás, de rizst is adhatunk mellé. Tetejére pirított szezámmagot szórhatunk a még autentikusabb élményért. #

Hivatalos szakmáját tekintve PR-marketing területen szerzett diplomát a BGE Külkereskedelmi karán, ám az élet minduntalan az írás felé terelte, így 7 éve ezen a területen kamatoztatja tudását. Egészen kis korától a gasztronómia szerelmese, imád főzni és rendületlenül járja a hazai éttermeket új ízek, új trendek után kutatva. Korábban két éven át a Street Kitchen csapatát erősítette szerkesztő-újságíróként, majd ő lett a Nagy Vega Könyv egyik felelős szerkesztője. A Matusz-Vadhoz már főszerkesztőként csatlakozott 2022 májusában. A Chef Inspirációval kapcsolatos feladatokon túl, a cég marketing osztályán a kreatív írói munkáiért is ő felel. Hat éve vegetáriánus, emellett fanatikus sajt- és borrajongó.

Partnereink

húsvét

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE