fbpx

A bajor konyha egyik hagyományos és kedvelt étele a sörrel locsolt ropogós csülök bajor káposztával. Ez az egyik specialitása a Budapesten, a XVI. kerület kertes házas övezetben található Kis Tirol Fogadónak. Itt csalódni nem lehet ebben az ételben, hiszen már több ezerszer elkészítették. Most megosztjuk a receptjüket és a titkot!

A bajor csülök elkészítése

  • Az igazán jó bajor csülök hátsó csülökből készül, amit 10%-os sóoldatba helyezünk, hogy szinte teljesen ellepje.
  • A páclébe hagymát, babérlevelet és egész borsot rakunk. Ebben legalább 24 órán keresztül pácoljuk a csülköt sütés előtt. Ezután egy tepsire szedjük a csülköt páclé nélkül. Alacsony hőfokon a sütőbe helyezzük, körülbelül 150 fokon 3-3,5 órát sütjük.
  • Az utolsó 15-20 percben felvesszük a sütő hőfokát 240 fokra és meglocsoljuk 2-3 dl sörrel. A sör nem engedi kiszáradni a csülköt, illetve kipattogtatja a bőrét is, finom ropogós lesz.
  • Köretként adhatunk hozzá burgonyát vagy bajor káposztát köretként.

Jó étvágyat!

Partner a sikeres vendéglátásban! 1994 óta szolgáljuk ki a magyar gasztronómiai piacot prémium minőségű alapanyagokkal, kifejezetten vendéglátóegységek, hotelek és profi séfek igényeire szabva. Az elmúlt évtizedekben több mint 10.000 elégedett ügyfelünket támogattuk megbízható partnerként.

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE