fbpx

Közel 50, a hazai és az osztrák piacon dolgozó üzletkötőnknek tartott előadást a Bridor nagykövete, Slavomir Sevcik. A kétórás előadáson egyaránt terítékre kerültek régi, illetve új termékek, valamint hagyományos kovásszal készült kenyerek és fantasztikus sütemények egyaránt.

Aligha van olyan reggeliztetéssel foglalkozó résztvevője a vendéglátásnak, aki ne ismerné a Bridort. A cég a pékáruval foglalkozó szegmens megkerülhetetlen szereplője, egy olyan dinamikus és innovatív vállalat, amely a világ több mint 100 országában gyárt és forgalmaz prémium süteményeket, pékárukat és cukrászsüteményeket. Hitvallásuk szerint „a kenyér az élet szíve”, a pékek tudománya minden ország kulturális örökségének része, ezért egyik legfontosabb alapelvük az eredetiség tisztelete. Bár a világ minden pontján dolgoznak séfekkel és pékekkel, autentikus termékeket állítanak elő, mindenben tisztelve az adott ország hagyományait.

A Bridor nagykövete, Slavomir Sevcik/ Fotó: Szabó Richárd

Az 1988-ban alapult nagyvállalat Quebec-ből indult, ám nem kellett hozzá sok idő, hogy a Bridor de France Rennes közelében, a francia Brittany tartományban is megkezdje a működését. Itt a fagyasztott tészták iránti, egyre növekvő igényt igyekeznek kiszolgálni – méghozzá elsősorban az elit partnerek részéről. A Bridor de France sajátos gyártóüzemet hozott létre, ahol már a kezdetektől, az alapító Louis Le Duff koncepcióját igyekeznek megvalósítani: „kisüzemi termékek készítése nagyüzemi feltételek mellett”. A hagyományok, illetve a szakma iránti magasfokú elkötelezettségüket mutatja, hogy 2011 óta a Bocuse d’Or verseny hivatalos partnerei közt találjuk őket.

A croisanttól a pastel del nata-ig

Széleskörű palettájukon egyaránt megtalálhatóak a francia klasszikusok, a hajtogatott és töltött finomságok, az aprósütemények, a teljes kiőrlésű készítmények sós és édes ízekben egyaránt. A cég nemrégiben Portugáliában vásárolt gyárat a még nagyobb piaclefedettség érdekében, ahol a jól bevált kedvencek mellett új termékek előállításával is kísérleteznek. A cég képviseletében érkező technikai séf és a mi munkatársaink közös munkával készítettek ínycsiklandó szendvicseket, finger foodokat. Ez az olivás-kakukkfüves rúd, a hajtogatott vekni, a hagyományos bagett és a ciabatta felhasználásával készültek. Kiváló minőségük mellett izgalmas alternatívát nyújtanak azon partenerek számára, melyek a legjobb pékárukkal kényeztetnék vendégeit. Ezek mellett bemutatásra került kőlapon sült, portugál kovászolt kenyér és a pastel del natából jól ismert vaníliás töltelékkel, mely ezúttal egy szuperpuha fánkban talált új otthonra. A rendezvény elsődleges célja a cégismertség bővítésén túl, hogy üzletkötőink mindent megtudjanak az egyes termékek gyártási folyamatairól. Ennek megfelelően pedig a lehető legszemélyreszabottabb megoldásokkal szolgálhassanak partnereink számára.

Tags: , , ,
Hivatalos szakmáját tekintve PR-marketing területen szerzett diplomát a BGE Külkereskedelmi karán, ám az élet minduntalan az írás felé terelte, így 7 éve ezen a területen kamatoztatja tudását. Egészen kis korától a gasztronómia szerelmese, imád főzni és rendületlenül járja a hazai éttermeket új ízek, új trendek után kutatva. Korábban két éven át a Street Kitchen csapatát erősítette szerkesztő-újságíróként, majd ő lett a Nagy Vega Könyv egyik felelős szerkesztője. A Matusz-Vadhoz már főszerkesztőként csatlakozott 2022 májusában. A Chef Inspirációval kapcsolatos feladatokon túl, a cég marketing osztályán a kreatív írói munkáiért is ő felel. Hat éve vegetáriánus, emellett fanatikus sajt- és borrajongó.

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE