A csirkemell már önmagában is finom, egészséges, és nem terheli le a szervezetet. Salátával pedig kifejezetten könnyű, gyorsan elkészíthető nyári fogás.
Hozzávalók 4 főre:
600 g csirkemell
100 ml olívaolaj
50 g vaj
3 ág kakukkfű
3 gerezd fokhagyma
1 fej frizé saláta
2 fej lila hagyma
300 g koktélparadicsom
1 db kígyóuborka
2 g szezámmag
Só
Bors
Elkészítés:
A csirkemellek oldalait sózzuk, borsozzuk, majd olívaolajjal megkenjük a felületüket. Egy serpenyőt füstölésig hevítünk, beletesszük a csirkemelleket, és minden oldalát megkérgesítjük. Ha kérget kaptak, betesszük őket a 150 fokra előmelegített sütőbe körülbelül 12 percre. Ha letelt az idő, kivesszük a sütőből, és az előzőleg használt serpenyőbe dobunk egy pár kocka vajat két-három szál kakukkfűvel, és 2 gerezd héjas, összeroppantott fokhagymával. Hagyjuk felhabozni a vajat, a fűszeres vajjal 1-2 percig locsolgatjuk a csirkemellet, majd kicsit félretesszük. A megmosott, lecsepegtetett salátát és a zöldségeket tetszőleges formára vágjuk, a langyos csirkemellel tálaljuk.#