fbpx

Több, mint 40 partnerünk látogatott el budapesti mintakonyhánkba, ahol közel 30 finomabbnál finomabb desszertet és cukrászalapanyagot mutattunk be vendégeinknek. A rendezvény során a teljesen konyhakész sütemények mellett olyan termékek kerültek terítékre, melyek ügyfeleink konyhai problémáira kínálnak kényelmes megoldást.

A Pidy által támogatott bemutatón a látogatók egyaránt ízelítőt kaphattak a Nats Rawline, a Poppies Bakeries, a Toscana és a Pfalzgraf termékeiből. A klasszikusoktól a vegán süteményekig mindenből jutott az asztalokra, míg a szervező cég teljesen konyhakész cukrásztermékeivel nyűgözte le a közönséget. Amellett, hogy szerettünk volna megédesíteni partnereink hétkezdését, az volt a célunk, hogy több olyan termék is bemutatásra kerüljön, melyet a kis, sarki kávézóktól a svédasztallal üzemelő hotelekig bárhol könnyedén és gyorsan felhasználhatnak. Másik nagy előnyük, hogy remek megoldást nyújtanak a hely -és munkaerőhiánnyal küzdő vendéglátósok számára. Ezek sem szakértelmet, sem külön előkészítő helységet nem igényelnek. A kész sütemények nagyrésze egalizált, mindössze pár óra alatt, szobahőmérsékleten azonnal fogyaszthatóak és előre szeleteltek, így fogyásuk egyszerűen kalkulálható.

Fotó: Szabó Richárd

Pidy

Európa legjobbjának tartott pékáruval és cukrásztermékekkel foglalkozó családi cége több, mint 50 éves múltra tekint vissza, jelenleg a 3. generáció igazgatja. Alapítója, Andre Dehaeck, megreformálta a francia leveles tésztát, vagyis a vol-au-vent. Egyedülállóan finom tésztájának híre gyorsan elterjedt, ezért úgy döntött, hogy a növekvő kereslet kielégítése érdekében nagy mennyiségben gyártja kiváló minőségű, előre sütött és töltésre kész kosárkáit. Cége azóta több, mint 300 terméket forgalmaz a legkülönbözőbb színben, méretben és formában, hogy minden ügyfelük megtalálja a számára legmegfelelőbbet. Mi ezúttal a margarinos és vajas leveles tésztával, valamint a háromféle piskótával (natúr, kakaós, sokmagvas-kakaós) készítettünk édes és sós ételeket. Ezek egyaránt elkészíthetőek vendégváró falatként, teljes értékű főételként vagy desszertként. Ennek szellemében a leveles tésztából készült sajtósrúd, almás csirkepite, füstölt lazacos ricottás – parajos quiche, retró sajtosroló és baconös-káposztás rétes, mille feulle és tiramisu. A csokis piskótákat pedig fatörzs tortához használtuk.

Fotó: Szabó Richárd

Poppies Bakeries

A kis, belga székhelyű manufakturából lett cég ma is ugyanazokat értékeket képviseli, mint 1935-ös alapításakor. A lehető legjobb alapanyagok felhasználásával a legjobbat készíteni, megalkuvás nélkül. Palettájukban egyaránt fellelhetőek a fagyasztott desszertek, torták, macaronok és teasütemények, a Matusz-Vad partnerei körében azonban elsősorban a gluténmentes termékeikkel lettek népszerűek. Ezek kivétel nélkül egyesével csomagoltak, így ennek köszönhetően teljesen kizárható a keresztszennyeződés veszélye. A rendezvényen a brownie-t, a kókuszcsillagot és a citromos szeletet kóstolhatták meg vendégeink.

Fotó: Szabó Richárd

Pfalzgraf

A Pfalzgraf az a cég, mely már évtizedek óta bizonyítja, hogy a fagyasztott süteményei épp oly’ finomak, mintha csak frissen kerültek volna a ki a sütőből. Partnereik közt ugyanúgy megtalálhatóak a kis pékségek, mint a szállodaóriások. Sikerük titka, hogy tökélyre fejlesztve ötvözik a kézműves cukrászdákra jellemző odaadást a legkorszerűbb technológiával, így lehetnek a jelen a kontinens megannyi országában, konstans minőséggel. Portfóliónkban jelenleg hétféle süteménnyel képviselik magukat, melyek a vegán körtés csokoládétorta, a tejszínes-mandulás szelet, a tiramisu szelet, a vajas szilvás morzsasüti, a csokis-kókuszos piskóta szelet, az alma – és a sajttorta közül kerülnek ki.

Nats Rawline

Akár etikai, akár egészségügyi megfontolásból tér át valaki a növényi étrendre, számuk az elmúlt 10 évben drasztikusan megugrott, így a vegán közönség kiszolgálásának hatalmas piaca van. A Nats Rawline nem csak 100%-ban növényi, de gluténmentes is. Desszertjeik előállítása során semmit nem hevítenek 46 fok fölé, így garantáltan minden alapanyag maradéktalanul megőrzi a benne lévő vitaminokat és ásványianyagokat. Az ízfokozókat és mesterséges adalékanyagokat hírből sem ismerik. Termékeik intenzív íze csakis a kiváló minőségű alapanyagoknak köszönhető, az édesítést pedig datolyából és fügéből nyert fruktózzal végzik. Egalizált, praktikusan csomagolt termékeik fagyasztva akár 14 hónapig, hőtőben pedig 7-9 napig tárolhatóak minőségromlás nélkül. Webáruházunkból 4 izgalmas ízben rendelhetik meg partnereink (csokis-kókuszos, málnás-maracujás, csokis mogyorós és mangós-lime-os).

Fotó: Szabó Richárd

Toscana Cukrászda

Cégcsoportunk családi cukrászdája a garancia arra, hogy ügyfeleinket egész évben házi, szeretettel készült desszertekkel tudjuk ellátni. A győrben található manufaktúrából heti rendszerességgel érkeznek szeletelt sütemények budapesti telephelyünkre, majd onnan értékesítjük őket tovább az ország egész területére. Portfóliónkban jelenleg hatféle mennyei szelettel képviselik magukat (csokis-mogyorós, mákos-almás, Sacher, sós karamellás, barackos-joghurtos, somlói galuska).

Tags: , , , , , , ,
Hivatalos szakmáját tekintve PR-marketing területen szerzett diplomát a BGE Külkereskedelmi karán, ám az élet minduntalan az írás felé terelte, így 7 éve ezen a területen kamatoztatja tudását. Egészen kis korától a gasztronómia szerelmese, imád főzni és rendületlenül járja a hazai éttermeket új ízek, új trendek után kutatva. Korábban két éven át a Street Kitchen csapatát erősítette szerkesztő-újságíróként, majd ő lett a Nagy Vega Könyv egyik felelős szerkesztője. A Matusz-Vadhoz már főszerkesztőként csatlakozott 2022 májusában. A Chef Inspirációval kapcsolatos feladatokon túl, a cég marketing osztályán a kreatív írói munkáiért is ő felel. Hat éve vegetáriánus, emellett fanatikus sajt- és borrajongó.

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE