Szerintem hamburgert mindenki tud csinálni, valahogy így születtünk! Csak nem mindegy, hogy milyet és hogy miből. Szerintem a titok az alapanyagokban rejlik. Mostanában egyre népszerűbbek a baráti körökben a kerti partik, ehhez adunk most néhány ötletet.
Hozzávalók:
Paradicsom
Csemegeuborka
Salátalevél
Különböző szószok
Karamellizált hagyma
… és ami szem-szájnak ingere
Elkészítés:
Először előkészítünk minden alapanyagot, megmosva, felszeletelve, hogy a végén csak pillanatok alatt összeállítsuk a “boxunkat”.
Egy serpenyőben megsütjük a húspogácsák minden oldalát, megfordítás után ráhelyezünk két szelet cheddar sajtot és 2-2 szelet crispy bacont. A felezett hamburgerzsemlét megkenjük jó minőségű vajjal és megpirítjuk a vágott felét. Ezután jön a varázslat…. Mindenki saját ízlése szerint összeállíthatja a hamburgerét. Tehetünk bele paradicsomot, csemegeuborkát, különböző hamburgerszószokat, különböző salátaféléket, karamellizált hagymát, ropogós sült hagymát, extra cheddar sajtszószt, és még sorolhatnám. Az elkészült hamburgerek mellé bő zsírban kisütve ropogós hagymakarikákat és csirkeszárnyakat tálalhatunk.#