fbpx

Mikor már azt gondolná az ember, hogy nem lehet még extrémebb éttermet találni, akkor talál rá olyanra, amire álmában sem gondolt volna. A fantázia és az igények nem ismernek határokat. A gasztronómia a furcsaságok kimeríthetetlen tárháza is egyben, de valljuk be, minél őrültebb annál jobb.

Fotó : Ithaa Undersea Restaurant At The Conrad, Rangali island, Maldives Facebook

Az Ithaa

Gyöngyház. A név találó, hiszen az étterem a tengerszint alatt öt méterrel helyezkedik el. A Maldív köztársaságban a Conrad Maldives Rangali-szigeten található. Nem kis mérnöki munkába telt a létrehozása. Az 5 x 9 méteres, nagyrészt akril szerkezet 14 fő befogadására alkalmas. Az asztaloknál ülve 270°-os ámulatba ejtő víz alatti panorámát kínál. 2005. áprilisában nyitották meg, ezzel ők a világ első tenger alatti étterme. Az Ithaa bejárata egy csigalépcső, mely egy móló végére épített, nádfedeles pavilonból vezet a mélybe. Leérve ámulatba ejtő látvány fogadja a vendégeket, hiszen az Indiai-óceán víz alatti világa tárul elé. A rengetegféle színes hal látványa, a végtelen mélység érzése teszi egyedivé az itt elköltött vacsorát.

Fotó : Ithaa Undersea Restaurant At The Conrad, Rangali island, Maldives Facebook

Ebbe az étterembe leginkább nappal érdemes ellátogatni, hiszen csakis akkor látható a víz csodája, bár a körülötte elhelyezett víz alatti reflektorok vissza tudják hozni a nappali élmény egy részét. Az éttermet magán partik és esküvők lebonyolítására is használják, hiszen az itt megrendezett kézfogók életre szóló élményt jelentenek. 2010. áprilisában, az Ithaa 5. évfordulója alkalmából, az éttermet éjszakai rezidenciának is le lehetett foglalni. Az étteremben felszolgált ételek persze – mint mindenhol – folyamatosan és szezonálisan változnak. Leginkább európai-ázsiai konyhát visznek, viszont vannak elmaradhatatlan fogások a tenger gyümölcseiből.

Fotó: Ristorante Hotel Grotta Palazzese Facebook

Grotta Palazzese

A csodálatos barlang étterem. Világszerte híres, mivel teljesen egyedülálló, a világ egyik legromantikusabb éttermeként emlegetik. Olaszországban, Pugliában található, Mare városában, a Hotel Grotta Palazzese területén. A sziklába található helyszínt egy természetes barlang belsejében alakították ki, melyből az Adriai-tengerre lehet rálátni. A barlang adottságait már az 1700-as évek óta kihasználják, összejöveteleket, bulikat, rendezvényeket tartottak benne.

Fotó: Ristorante Hotel Grotta Palazzese Facebook

Az étterem nyári barlang, vagyis csak nyáron tart nyitva, minden nap ebéd- és vacsoraidőben. Előbbi 12:30 és 14:30 között, utóbbi 18:30 és 22:30 között fogyasztható. Foglalás nélkül viszont teljesen esélytelen bejutni, mert a világ minden tájáról özönlenek ide a turisták és a gasztronómia szerelmesei. A barlangétteremből ámulatba ejtő megtekinteni a naplementét, nem véletlen, hogy minden napra esik egy-egy lánykérés, amire külön menüvel, és meglepetésekkel is szolgálnak. A Grotta Palazzese Ristorante nem csak az egyik legromantikusabb, hanem az egyik leghíresebb olasz étterem is egyben. Trehány, laza, vagy éppen strand öltözetben nem engednek be senkit, a rövidnadrág és szandál tilos férfiak számára. Konyhája olasz, nagyrészt Puglia régió kulináris hagyományait tükröző ételekre összpontosít. Rendelkeznek két hatfogásos kóstoló menüvel, de kérhetünk a la carte is.

Fotó: Barbie Cafe Taiwan Facebook

Barbie Cafe

A Barbie-őrület már majdnem ötven éve meghódította a világot, a rózsaszínben úszó mézédes világon több nemzedék is felnőtt. Taiwan-ban is ez történt, csakhogy ott akkora szenvedéllyel bírnak iránta, hogy még egy kávézót is létrehoztak a témában. A Barbie tematikára felépített hely, mely Tajpejben egy bevásárlóközpontban található, 2013 óta vonzza a közönséget. A kávézó egy 660 négyzetméteren

Fotó: Barbie Cafe Taiwan Facebook

mindenhol telis -tele van Barbie illusztrációkkal. Az persze nem meglepő, hogy minden rózsaszín, a falak, a bútorok, a díszek, az evőeszközök és csészék, még a kávégépek is. A falakon keretbe foglalva különböző Barbie ruhák és tartozékok díszelegnek, amit csak a rózsaszín üvegcsillárok múlnak felül. Az étteremben dolgozó alkalmazottak rózsaszín Barbie logós pólót, hozzáillő szoknyácskával viselnek, és Barbie logós karszalagokkal, csillámló sminkkel, tiarával a fejükön szolgálnak ki. A cél az volt, hogy amennyire csak lehet, hasonlítsanak a játékfigurákra. Ha ez nem lenne elég, az ételek alapszíne is rózsaszín, melynek minden árnyalata megtalálható rajtuk, és természetesen a díszítéseknél elmaradhatatlan kellék a szívecske, csak úgy, mint az evőeszközökön. A siker folyamatos, mert nem csak a környékről érkeznek családok ebbe a rózsaszín álomvilágba, hanem a turisták egyik kihagyhatatlan látnivalója is.

Fotó: ICEHOTEL Facebook

IceHotel

Dermesztő, csontig hatoló hideg, a jég birodalma várja a világ több pontján azokat, aki ezt a különleges élményt szeretnék kipróbálni. A világ legelső jéghotele, északi sarkkörön túl, Jukkasjärvi-ban található. A furcsaság az, hogy ezeknek a hoteleknek a nagy részét évről évre újra kell építeni, mert elolvadnak, viszont mivel roppant hideg van, egy éjszaka alatt betonkemény falakat tudnak létrehozni, így az építkezés elég gyorsan tud haladni. Rendelkezik recepcióval, díszteremmel, 35 lakosztállyal, jégszobor csarnokkal, jégkápolnával és jégétteremmel. Valójában szinte minden „vízből” van. A vendégek szobáiban a jégágyakra puha szőrméket tesznek, ahol a 4 -7 fokban lehet eltölteni az éjszakát. A napközbeni programokból sincs hiány, jégszobrászat, kutyaszán túrák várják a vendégeket, sőt még egy különleges sarki jóga tanfolyamon is részt lehet venni.

Fotó: ICEHOTEL Facebook

Az ételeket a legtöbb esetben jégtányérokon lehet elfogyasztani, és a jégpoharakból finom koktélokat szopogatni. Egy biztos, az italok hűtésével nincsenek problémák. Aki egy ilyen szállóban szeretne eltölteni néhány napot, már jó előre le kell foglalni, hiszen limitáltak a lehetőségek. Minden esetre a sarki fény csillogása alatt hóembert készíteni, és után megenni egy remek steak-et, nem lehet olyan rossz mulatság.

Tags: , , , , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE