fbpx

A 2021-es Konyhafőnök győztesével beszélgettem, megtudhatjátok, hogy, mi mindenben változott meg Roli élete a verseny óta, hogyan telik most egy napja és mik a tervei a jövőre nézve.

Megnyerted a Konyhafőnök műsor nyolcadik évadát. Miben változtatta meg a verseny az életed?

Fenekestül felforgatott mindent, mert azon felül, hogy én ezt realizáltam már magamban és eltökéltem, hogy mindenképpen megfogom nyerni, azért az nem mindegy, hogy valaki ezt csak eltökéli magában vagy elgondolja és véghez is viszi.

Teljesen beleástam magam azóta abba a dologba, amit szeretek, a gastro világába.
Ez többek között azt jelenti, hogy megnyitottam Agárdon jelen pillanatban kettő GrillPipi üzletemet, amit a versenyben meg is ígértem: miszerint csinálok egy igazi magyar street foodot, magunknak magyaroknak egy olyan street food ételt, amire azt mondhatjuk, hogy ez a miénk. Remélem pár év múlva, ha valaki megkérdezi, hogy mi a magyar street food, akkor az én ételem fog az emberek eszébe jutni. Igazából ez a terv, jelen pillanatban rengetegen látogatnak meg, rentgetegen jönnek le hozzám Agárdra és próbálják ki a kajáimat.

Ezen felül mindenféleképpen franchisban gondolkodtam.
Szeptemberben fog kiteljesedni, konkrétan megalakulni a franchise, kettő üzlet lesz Pesten és másik kettő pedig Székesfehérváron, ebből a négy helyből már három partneri megállapodással.
Eddig olyanok nyitottak GrillPipit, akik közel álltak hozzám, vagy ismertek-szeptembertől ez a lehetőség bármilyen halandó embernek elérhető lesz.
Mondhatni, hogy potom pénzért franchiset nyithatnak, egy tárgyalás, velem való beszélgetés után. Már megvannak az alapok természetesen, hogy ki, hogy és milyen feltételekkel nyithat GrillPipit. Ha valaki vállalkozó szellemű és szeretne a maga ura lenni, akkor egy dinamikusan fejlődő businessbe szállhat be és nem kellenek hozzá tíz millió forintok, egyszerűen bele lehet vágni és kész.

Folytatom a felfedezést is, mindig is sok mindent szerettem volna kipróbálni, a gasztronómián kívül az élet számtalan területén, például a médiából nem szeretnék kikerülni, szeretném magam kipróbálni valamilyen műsorban. Nagyon nagy elvárásaim vannak jelen pillanatban magammal szemben, majd meglátjuk mire és mennyire lesz időm és energiám.

Hogyan telik most egy napod?

A hét napból hetet Agárdon vagyok, nyilvánvaló, hogy előfordul, hogy van olyan is, hogy el kell mennem valamiért, mint ma is pont forgatásról tartok éppen haza, ilyenkor is nyitva vagyok. Átlagban 90-95%-ban ott vagyok az üzletben.
Figyelem az ételeket, sokat én magam készítek el. Az alapokat én csinálom meg, hiába tanítottam be a szakácsokat, akkor is én csinálom, kimegyek, beszélek a vendégekkel, hogy ízlik az étel, mindig fotózkodunk, ha megkérnek dedikálok vagy autogramot adok, úgyhogy nagyon jól alakul.

Az vendéglátáson és a médián kívül tudni lehet, hogy sok minden más is foglalkoztat, mást is csinálsz. Mesélnél az olvasóknak a legújabb projektekről?

Van egy saját főzőkurzusom, eddig egy ilyen alkalom volt, augusztus második hetétől fog újra életre kelni. Mindig is szerettem volna egy főzőiskolát vagy konkrétan a főzéssel foglalkozni, így, hogy megnyertem a Konyhafőnököt, talán az emberek el is hiszik, hogy értek a főzéshez, nem csak színlelem.

Interaktív a főzés az oktatásokon, ami azt jelenti, hogy minden csoportnak szól, akár kezdőknek, akár haladóknak, akár profiknak, mindenki megtalálhatja benne a saját elképzelését. Mindig vannak speciális dolgok, amiket kitalálok, például a következő alkalommal az olasz konyha rejtelmeibe fogunk belemenni, olasz tészták, mártások, ehhez kapcsolódó dolgok. Együtt főzünk, megkóstoljuk, megesszük, véleményt alkotunk, recepteket cserélünk.

Pesten is hamarosan indul egy ilyen főzőiskola, kurzus. Az elsőt Mengyivel (Konyhafőnök ezüstérem 2021-a szerk.) csináltuk. Ott a thai és a kínai konyha rejtelmeiben mentünk egy kicsit jobban bele. Mengyi a kínai részét vitte, én a thai jelleget, nagyon jól sikerült, Mengyivel rettenetesen jóban vagyunk, a többi 2021-es Konyhafőnök résztvevővel is kiemelkedően jó nexusban vagyunk. Martina nagyon sokat segített nekem, Petróczi Gáborral és Gerzsonnal együtt fogunk főzni, Márió a lenti üzletemben üzletvezető posztot tölt be. Nagyon-nagyon jóban vagyunk a műsor szereplőivel és szeretném is tartani ezt a kapcsolatot. Mindenki hozzátett idáig a sikereimhez, e miatt nagyon hálás vagyok. Hihetetlen, hogy ilyen jóban lettünk, baráti kapcsolatok alakultak ki.

Állandó tagja lettem a Street Kitchennek, ami azt jelenti, hogy folyamatosan kell járnom interaktív tartalmakat gyártani, főzni.

Pár órás breaking news, amiről még sokat nem szeretnék elárulni, hogy hamarosan exkluzív borvacsorákat fogok tartani 100- 150 főre, ahol a Konyhafőnök fináléjának ételeit fogom elkészíteni különleges borokkal kiegészítve, kinálva. Szeptember végén, október elején szeretnénk megrendezni az elsőt.

Lehet rád főzni Roli? Mi a kedvenc ételed és ki főz otthon?

Az egyik kedvenc ételem, amivel le lehet venni a lábamról, az egy tökéletesen elkészített bolognai, imádom, vagy akár, egy tökéletes lasagne. Az olasz tésztaételek, egy igazi jó gomba ragus pappardelle vagy egy gnocchi… Ezeken kívül a grill ételek, a bbq, a burgerek, egy igazi jó steak…ezek a mindenem.
Otthon természetesen én főzök.

Láthattuk a kisfiad a műsorban szurkolni Neked, meghozta a kedvét ahhoz, hogy chefnek álljon, ha “nagy lesz”?

Nem hozta meg azt, hogy Ő teljesen bele lenne bolondulva ebbe a főzés dologba, nyilvánvaló, hogy otthon főzöget, próbálgat 1-2 dolgot csinálni, de én úgy veszem észre, hogy az én másik vonalam az sokkal erősebb nála, mondhatni úgy, hogy a vérében van, jobban kiteljesedett nála, ez a sport.
Él, hal a küzdősportért, a boxért, a fociért. Hál Istennek a fehérvári Videotonba felvették a fiamat az U6-ba 5 évesen, azt mondták rettenetesen tehetséges, ügyes benne és szereti csinálni, én ettől pedig nagyon-nagyon boldog vagyok.
Korai így megmondani, de szerintem profi sportoló lesz, vagy focista vagy a küzdősport téren boxoló lesz vagy pedig az MMA-val fog foglalkozni. Szerintem ez lesz az Ő jövője.

Milyen tanácsot adnál annak, aki a következő Konyhafőnök versenybe szeretne benevezni?

Kösse fel a gatyáját! Ha valaki versenyre adja a fejét és normális, a gasztronómiát szereti és mindene benne van annak a legfontosabb, hogy egyetlen egy dologra kell igazán odafigyelnie és az az összpontosítás!
Azon csúsztak el nagyon sokan, hogy kimerültek, nem tudtak kreatívak lenni, azért, mert elvoltak fáradva és hasonlók. Ha összeszedett az ember és csak a célra összpontosít, tudja mit akar elérni, akkor a TOP 6 az biztos, addig meg sem áll…

Tags: , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE