fbpx

Beszéljünk egy kicsit a csokoládéról. Arról az édes és ínycsiklandó csemegéről, amely évszázadok óta mosolyt csal az emberek arcára. Az ősi eredetétől egészen a mai széles körű népszerűségéig, a csokoládé milliók szívét és ízlelőbimbóit hódította meg.

Menj be bármilyen boltba, és biztos találni fogsz valami olcsó édességet, még a legutolsó benzinkutaknál is lehet tiszteletreméltó választékba futni. De ha értékeled az élet finom dolgait, a drága csokoládémárkák páratlan élvezeteket kínálnak.

Tapasztalt csokoládékészítők, akik generációk óta tökéletesítették mesterségüket, ritka és keresett kakaóbabból varázsolnak. A kézzel válogatásnak, pörkölésének, őrlésének és feldolgozásának folyamata hozzájárul a gazdag és összetett aromákhoz, amelyek ezeket a csokoládékat rendkívülivé teszik. Ebben a cikkben lesz szó olyanról is, amelyet aranylappal, drágakövekkel vagy más díszítőelemekkel borítanak, tovább növelve az exkluzivitásukat. Minden falatjuk az ízek és érzések utazására visz, gyümölcsös, fűszeres, diós, néha virágos vagy földes alaphangokkal. Ezek a csokoládék simán olvadnak a szájban, tartósan gazdag és összetett élményt hagyva maguk után. Szóval ezekből a csokoládékból szeretnétek egy dobozzal, most készítsétek elő a bankkártyátokat.

Fotó: www.envato.com

La Madeline au Truffe by House of Knipschild / 250 $ darabonként

A La Madeline au Truffe csokoládé méltó a Forbes magazin által 2009-ben a világ legdrágább csokoládéja címre. A connecticuti székhelyű Knipschildt cég a legfinomabb alapanyagokból készítette ezt a rendkívüli finomságot. Az elkésztés a folyamata egy finom ganache-val kezdődik, ami 70% Valrhona étcsokoládéból és tejszínből készül. Ezt követi a cukor, a szarvasgombás olaj és egy csipetnyi vanília. A középpontban egy ritka (és elképesztően drága) francia Perigord szarvasgomba található, amely tovább fokozza az ízéményt. Knipschildt minden La Madeline au Truffe csokoládét kézzel készít, hogy biztosítsa a frissességet és a minőséget. Ennek eredményeként az édességek csak körülbelül hét napig fogyaszthatóak, ezért tökéletesek különleges alkalmakra, mint ajándék. Ezért a fényűzésért a pedig 250 dollárt kell fizetni, hacsak nem akarod otthon elkészíteni…

Fotó: House of Knipschild

Masters Series Enriquestuardo a To’ak Chocolate Company-tól / 490 $ dobozonként

Az Ecuadorban székelő To’ak Chocolate Company híres a világ legfinomabb és legluxusabb csokoládéinak készítéséről. Különleges figyelmük a legritkább és legértékesebb kakaófajtára, a Nacionalra irányul. A nagy odafigyeléssel a To’ak kézzel készített csokoládéi egy olyan folyamat eredményei, amely a kakaófák termesztésével kezdődik és a termékkel ér véget. Ez az aprólékos gyakorlat kiemeli a Nacional kakaó egyedi tulajdonságait és egyben tisztelettel adózik az ecuadori csokoládé örökségnek. A babok komplex aromaprofillal rendelkeznek, virágos, gyümölcsös és diós alaphangokkal. A gondosan betakarított, fermentált és szárított Nacional kakaó megtartja egyedi jellemzőit. Az eredményül kapott csokoládé magával ragadja a világ minden tájáról származó szakértőket, kiemelkedő minőségéért és különleges ízéért ünneplik, valamint gyakran a „csokoládé legtisztább formájának” nevezik.

Fotó: To’ak Chocolate Company

DeLafee Gold svájci csokoládé / 493.50 $ 8 darabos doboz

Ez a csokoládékollekció igazán figyelemre méltó. A híres aranyvállalat, a deLafee zseniálisan beépítette jellegzetes, 24 karátos aranylapos borítását ezekbe a kifinomult bonbonokba. A svájci csokoládékészítő mesterek rendkívüli gondossággal dolgoznak, hogy minden darabban különleges élményt nyújtsanak. Ráadásul ezek az édességek az előbb említett, ehető aranyfóliába vannak csomagolva, mely fokozza pompájukat és vonzerőjüket. Ami a kollekciót még különlegessebbé, hogy minden dobozban található egy svájci bank által kiadott antik gyűjtői érme. Ezek a 1910-1922 között vert érmék hozzáadnak egy gyűjthetőségi és exkluzivitási elemet, így minden dobozt egyedülálló kincssé tesznek.

Fotó: deLafee

Le Royale 54 – Debevaue & Gallais / 300 $ 35 db-os doboz

A Debauve & Gallais-nek, a kiváló francia csokoládégyártó cégnek gazdag története van, amely egészen 1800-ig nyúlik vissza. Alig két évtized alatt olyan elismerést szereztek, hogy a francia királyság hivatalos csokoládékészítőjévé váltak, olyan neves uralkodókat szolgálva, mint XVIII. Lajos, X. Károly és Fülöp Lajos, a Debauve & Gallais megalapozta magát, mint a felsőbb osztályok kiválasztott csokoládészolgáltatója. Kiválóságuk még a francia arisztokratikus körökön is túlterjedt, mivel a csokoládéikat az orosz udvaroknak is szállították. Ez a jeles csokoládé, mely egész Európában elbűvölte a nemesek és a királyság ízlelőbimbóit, ma már a nagyközönség számára is elérhető. A Debauve & Gallais csokoládék a legjobban egy válogatásban élvezhetőek, amely bemutatja a márka legikonikusabb alkotásait. Az elegáns kék-szürke csomagolást, amelyet kizárólag a francia királyi család részére tartottak fenn 1913-ig, most hagyományos és modern csokoládék keveréke tölti meg, kielégítve minden valódi rajongó ízlését.

Fotó: Debauve & Gallais

Pixan Milk Chocolate / 135 $ 1 tábla

Ez a csodálatos tejcsokoládé világszerte elismerést szerzett, arany – és ezüstérmeket nyerve a tekintélyes International Chocolate Awards Americas and World versenyen. Elbűvölő ízprofilja meglepi az ízlelőbimbókat, melyet a kecsketej édes jegyei egészítenek ki Az organikus kakaó használatával, melyet egy elkötelezett termelői közösségtől szereznek be, biztosítják a legmagasabb minőséget és a fenntarthatóságot. A babokat gondosan gyűjtik össze és az Agrofloresta Mesoamericana szakértői fermentálják, tovább javítva különleges ízét.

Fotó: Cielodentro Chocolate

Meditációs Csokoládé kollekció, Vosges Chocolat / 115 $ 16 db-os doboz

A Voges Chocolate missziója a gondos válogatásra, az edukációra és keverésre összpontosít, együttműködve gazdálkodókkal és kézművesekkel, mint tiszteletadás az anyatermészet bőséges ajándékainak. Náluk minden elem nagyító alá kerül. Gyökerek, virágok, fűszerek, diófélék és ritka drágakövek kerülnek alapos tesztelésre, melynek végén a harmóniának kell győzedelmeskednie. Pontosan ez a tökéletesség iránti elkötelezettség vitte a Voges-t a csokoládé művészetének látókörébe. A Meditációs Kollekció egzotikus trüffeleket tartalmaz, amelyeket gondosan párosítottak kristályokkal és megerősítő kártyákkal, ezzel egy harmonikus összhangot teremtve az élvezetek, a spiritualitás és az önelmélkedés között.

Fotó: Voges Chocolate

ICA World Fianal Specialty Boksz – Fu Wan / 106 $ 8 db 0.35 grammos tábla

„A fától a tábláig”, ez a tajvani csokoládékészítők, a Fu Wan mottója. Nemcsak kizárólag helyben termesztett kakaóval dolgoznak, de segítenek a gazdáknak a termésük javításában és a speciális fermentációs módszerekben is és soha nem használnak rovarirtószert. Ennek köszönhetően nem csak jobb, de biztonságosabb és frissebb kakaó lesz a végeredmény. Egy ökobarát ethosz keretében a kidobott kakaóbogyókat – amelyeket hagyományosan hulladéknak tekintenek kakaó szirupban hasznosítják újra. A Fu Wan a kakaóteát is gyárt, valamint a kakaópapír kutatásába is belefogott.

Az ICA World Final 2020-21 Speciality Box-uk a Fu Wan becses Ping Tung kollekciójának legnagyobb sikere, mely az egyik legfinomabb sötét csokoládénak számít. A cég fermentáció iránti elkötelezettsége egy gondosan kidolgozott édességet eredményez, amely bársonyos és mély aromákat áraszt, finom szójaszósz, miso fűszerek jegyeivel. Harmonikus íze csodálatosan kiegészíti olyan meglepő fűszereket is, mint a bors, chili, szerecsendió, fokhagyma és hagyma.

Fotó: Fu Wan Chocholate

Gold Gift Box – Godiva / 59 $ egy 36 db-os doboz

A Godiva Chocolatier az összehasonlíthatatlan globális vezetője a prémium, kézműves csokoládénak. A vállalatot 1926-ban alapította a neves belga Pierre Draps, a Godiva pedig továbbra is fenntartja a hagyományait. Minden Godiva csokoládé tanúbizonysága az összetevők páratlan minőségének és a művészetnek – közel egy évszázad után is. Minden csokoládé darabban olyan rendkívüli kombinációkat találhatsz, mint a gazdag ganache, a bársonyos karamell, a mennyei praliné, a csábító gyümölcsinfúziók és a finom, ropogós diófélék. Az arany Godiva csokoládé doboz ikonikus ajándékként szolgál, bemutatva egy válogatást az igazán luxus csokoládéból, amit mindenkinek meg kell tapasztalnia egyszer.

Fotó: Godiva Chocolat

A füstölt kollekció – The House of Grauer / 99 $ egy 48 db-os doboz

Svájc szívében található, genfi Grauer Ház, egy elismert szivar lounge, amelyet kiválóság iránti elkötelezettsége miatt ünnepelnek. Bár híres a dohánytermékeiről, ez a hely büszkén olyan termékekkel is foglalkozik, mint a kávé, a tea és a csokoládé. Azok számára, akik egy kifinomult ajándékot keresnek üzleti partnerek számára, a pazar Aficionado’s csokoládégyűjtemény a tökéletes választásnak. Az elegánsan tervezett barna és arany doboz, melyet szalaggal kötöttek össze, kifinomult ízlést áraszt. Kóstold meg a tej-, ét- és mogyorócsokoládé harmonikus keverékét, amelyet kifejezetten szivarrajongók számára készítettek.

Fotó: Geneve Avenue

The Orange Prestige Assortment by Teuscher / 203 $ egy 72 db-os doboz

A Teuscher csokoládékészítők már több mint 80 éve szolgálják Zürichet, mint a legkiválóbb édességek szállítói. Híresek a csokoládé természetes esszenciájának megőrzéséről, így semmilyen mesterséges adalékanyagokat vagy tartósítószereket nem adnak desszertjeikhez, így a kakaó eredeti aromái kerülhetnek középpontba. Az elegáns narancs és arany Teuscher Prestige Assortment doboz kreációik egész skáláját bemutatja, így az igazi rajongók számára ez a legjobb választás. Minden falat egy harmonikus gyümölcs, csokoládé, dió és más válogatott összetevők keverékét tárja fel, amelyek fokozzák és kiegészítik a csokoládé természetes tulajdonságait.

Fotó: Teuscher
Tags: , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE