fbpx

Itt a farsang áll a bál, a részeges csirke a tányérnál vár! Klasszikus farsangi étel, egy nagyon egyszerű de annál zseniálisabb fogás. 

Hozzávalók 4 főre:

A részeges csirke elkészítése:

  • csirkecombokat sózzuk, borsozzuk, majd mindegyiket betekerjük baconnal. Tepsibe helyezzük őket, mellé adjuk a kacsazsírt, valamint a felcsíkozott füstölt szalonnát. Felöntjük fehérborral és alufóliával letakarva 180 °C-os sütőbe helyezzük. 50 perc sütés után vegyük le a fóliát és további 15-20 percig, pirulásig süssük őket.  
  • Ha megsültek a csirkecombok, a levét szűrjük le és egy edényben forraljuk tovább. Sűrítsük tejföllel és el is készült egy nagyszerű mártogatós a combokhoz. 
  • Bármilyen körettel kínálhatjuk, de magában is fergeteges. 

Jó étvágyat! 

Matusz-Vad technikai séfje azóta szakács szeretne lenni, hogy hatéves korában elkészítette élete első rántottáját. Mindig is ambiciózus volt, több szakmai versenyen is részt vett, melynek eredményekeként ösztöndíjat nyert Valenciába, majd később Ausztriában is tapasztalatot szerzett. Hazatérve már konyhafőnökként állt több ismert étterem élén és a rendezvényszervezésbe is belekóstolt. A Matusz-Vaddal még szakácsként ismerkedett meg, majd pár évvel később területi képviselőként csatlakozott a céghez. Jelenlegi pozíciója számára az igazi álommunka. Technikai séfként folyamatosan fejlődhet, ötletelhet, és jobbnál jobb receptekkel kényeztetheti olvasóinkat, melyek nem csak a szakmát, de gasztronómiára fogékony „amatőröket” is főzésre csábítja.

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE