fbpx

Egyedi hely, nyitott, érdekes koncepcióval, amely Vári Dávid séf nevéhez kötődik, aki a meglévő tradíciókra támaszkodva gondolta újra a magyaros ételvilágot. Az épület külső hangulata és belső szépsége, a finom ételek, és a hétvégén délidőben felcsendülő cigánymuzsika elvarázsolja az éhes betérőket.

Fotó: Fészek Csárda

Csárda bisztró

Ez a fogalom egyáltalán nem ismert. Valójában még senki nem kötötte össze a két stílust. Külön-külön persze értjük, miről van szó. Tulajdonképpen roppant ötletes megoldás ez, széles teret engedve a kreativitásnak. A múlt nagy ételkészítési tradícióit újszerű eljárásokkal kombinálva valami egészen izgalmasat, újat alkotni.

Fotó: Fészek Csárda

A minőségi alapanyagok elsődlegesek

Fontosnak tartják a minőségi alapanyagokat, ezért csakis olyan beszállítókkal dolgoznak, akik megbízhatóak, és folyamatosan prezentálni tudják a legfontosabb alapanyagokat, amilyen többek között a MATUSZ-VAD Zrt. A magyaros ételek és a szélesebb, amolyan „csárdás” választék megmaradt, lehet kapni Újházi-tyúkhúslevest, meg gulyást is. Viszont ezeket új köntösbe bújtatták, ami jobban illik a modern gasztronómiai trendekhez. A kacsacomb konfitált, ami persze nem egy új dolog, de csárdákban nem bevett szokás. Így kellemesen befűszerezve omlós, ízes, zamatos és ropogós. A szuvidált szarvas nyak vadas mártással a sztárok eledele, amely szalvétagombóccal fantasztikusan jó!

Fotó: Airchef

Magyaros, de bisztrós

A cigánypecsenye például tarjából készül, amit először pácolnak, aztán kicsit lepirítják, onnan átkerül a rostlapra, ahol kérgesítik. Ezután kerül a sütőbe, majd szeletelik, és végül serpenyőben kap egy újabb kérget, természetesen bőséges fokhagymával. Jó szaftos, durván ízes cigánypecsenyét kapunk a tányérra, amit ráadásul paprikás krumplival tálalnak. Ezt még megspékelik a tálalásnál egy jófajta, több órás lecsókrémmel, ami óriásit dob az ételen. Persze, ha valaki a hagyományos cigánypecsenyét szereti, nyugodtan kérheti hasábburgonyával is.

Fotó: Fészek Csárda

Amit feltétlenül ki kell próbálni náluk – mivel tényleg kevés helyen kapható -, az a harcsapaprikás! Mindenki azt gondolja, hogy majd jön egy nagy halom túrós csusza, hozzá meg némi hal, de ez itt egyáltalán nem így van. Úgy készül, ahogy nem is gondolnánk rá.

Vári Dávid executive séf: „A magyar tradicionális csárdaételeket kell elképzelni, de új köntösben. Úgy gondolom, hogy eljött az ideje annak, hogy megtartva a klasszikusokat, felfrissítsük ezt a vonalat. Ezzel megmaradhatnak a külföldi vendégek számára érdekes, magyar kuriózumot jelentő ételek, de alkalmazkodhatunk a modern elképzelésekhez, és konyhatechnikákhoz.”

Fotó: Fészek Csárda

Mindenki fészke

A Fészek Csárda nevét a Sasfészek-tó pihenőhelyről kapta, ahol le kell hajtani az M1-es autópályáról. A csárda berendezése letűnt korok világát idézi. Idilli hely szépen gondozott kerttel, nagy terasszal, és egy 32 szobás szállodával. A csárdához tartozik egy 30 fő befogadására alkalmas borospince, ahol borkóstolókat, borvacsorákat is tartanak. Felszerelt konferenciatermeik a kisebb céges eseményektől a nagyobb tanácskozásokig mindenféle rendezvényre bérelhetőek. Esküvőknek, születésnapoknak és egyéb családi eseményeknek is szívesen adnak helyet. Így mindenkinek érdemes itt hosszabb-rövidebb időre fészket rakni.

Fotó: Fészek Csárda

Ez nem más, mint az igazi, eredendő magyar virtus. A hangulat egyedi, az ételek kiválóak! Végre létrejött egy kategória, amit úgy hívnak: csárda bisztró!#

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE