Menu

Füstölt kacsamell snidlinges burgonyapürével, baconbe göngyölt sütőtökkel

Hozzávalók:
Elkészítés:

Helyezzünk egy közepes serpenyőbe 1 ív alufóliát félbehajtva. Erre szórjuk a kb. 1 ek fekete teát, ami lehet garzon is. Tegyünk rá egy rácsot, vagy 2 fakanalat úgy, hogy a serpenyőt áthidalja, fektessük bele a bőrös oldalán beirdalt kacsamellet. Fedjük le fedővel, vagy egy másik edénnyel a serpenyőt. Takarék lángon 15 percig füstöljük meg! ( A tea csak a füstöléshez kell!) A kacsamellet a beirdalt oldalán kezdjük el sütni, fordítsuk meg és süssük készre. Fontos, hogy ne süljön át teljesen , inkább roséra süssük. Amíg a kacsa sül, készítsük el a burgonyapürét, egy pici snidlinggel gazdagítva. A sütőtököt süssük meg, szeleteljük fel közepes vastagságúra, tekerjünk rá bacon csíkokat, majd tegyük a kacsa mellé, hogy egy finom kéregréteg ki tudjon alakulni. A kacsa szaftjából készítsünk mártást kevés narancslé és keményítő hozzáadásával, majd felszeletelve ízlésesen tálaljuk.