Hozzávalók:
- 8 db tojás
- 2 db camembert sajt
- 20 dkg serrano sonka
- 16 szelet gyökérkenyér
- só
- bors
- ecet
Elkészítés:
Tegyük az ecetet és a sót a vízhez, majd forraljuk fel. Közben üssünk le egy tojást kis tálba és készítsük elő a merőkanalat. A tökéletes, kívül kellemesen rugalmas, belül folyékony állag eléréséhez fontos, hogy a megfelelő pillanatban engedjük a tojást a vízbe.
Miután felforrt a víz, vegyünk lejjebb a hőfokot, várjunk amíg lobogóból gyöngyözőbe vált – ekkor helyezzük bele a merőkanalat és lassan közelítve, alacsony magasságból óvatosan engedjük a tojást a kanálba. 3–5 perc és kész a tojás.
Pirítsuk meg a gyökérkenyeret, helyezzük el a tányéron és fedjük be a Serrano sonkával.
Forrósítsunk fel egy serpenyőt, kicsi olíva olajon pirítsuk meg a camembert sajt mindkét felét. 1-2 perc után tálaljuk a tányér egyik felére (a Serrano tetejére), majd a másik felére pedig tegyük fel stabilan a kettő buggyantott tojást.
A tojás tetejére szórjunk frissen őrölt borsot, sót és óvatosan csorgassunk rá egy kevés olíva olajat.