fbpx

A harcsapaprikás egy olyan étel, amitől még annak is összefut a szájában a nyál, aki egyébként nem különösebben rajong a halételekért. Mivel a harcsapaprikás jó, a sztrapacska még jobb, most összehoztuk a kettőt, egyetlen istenkirály fogásként!

Hozzávalók 8 főre:

A sztrapacska elkészítése:

  • A burgonyát megpucoljuk és megmossuk, majd finomlyukú reszelőn lereszeljük.
  • Hozzáütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy galuskasűrűségű legyen. Sós, forrásban lévő vízbe szaggatjuk.
  • Ha feljöttek a galuskák a víz tetejére, még további 3 percig főzzük őket, majd leszűrjük és átmossuk.
  • Tálalás előtt apró kockákra vágott szalonnát zsírjára pirítunk, majd ebben forgatjuk a sztarpacskát.
  • Végül tejföllel kikevert juhtúrót adunk hozzá. Addig keverjük, míg kellemes krémes állaga lesz.  

A harcsapaprikás elkészítése:

  • Először is szükségünk lesz egy igazán jó pörkölt alapra. Ezt sózzuk, borsozzuk és ízesítjük a piros fűszerpaprikával, valamint fűszerköménnyel. Hozzáadjuk a zseniális FrissHal halászlé sűrítményt, felöntjük duplamennyiségű alaplével és tovább főzzük.  
  • Ez idő alatt a gyönyörű húsú, friss harcsafilét feldolgozzuk. Sok dolgunk nem lesz vele, hiszen már előkészített. Vágjuk fel tetszőleges kockákra vagy szeletekre, hiszen ahány ház, annyi szokás. 
  • Mire ezzel is megleszünk, már forrni fog az alap. Ezt leturmixoljuk, majd egy sűrűszövésű szűrőn át lepaszírozzuk és visszarakjuk a bográcsba.
  • Ebbe a csodás alapba beletesszük a harcsát, majd további 10 percig főzzük.
  • Közben készítsünk elő egy edényt, amibe lisztet és kevés sót teszünk. Ezt kevés vízzel keverjük csomómentesre.
  • Ezután jöhet hozzá a tejföl, ezzel is jól keverjük el és kész is a habarás. 
  • Ezt több részletben adjuk hozzá a harcsapaprikás alapjához, majd óvatos mozdulatokkal keverjük el, vigyázva, hogy a harcsa húsa ne törjön össze.
  • 4-5 perc forralás után levehetjük az állványról és már tálalhatunk is!
  • Finomra vágott, friss kaporral és friss petrezselyemmel, valamint a sztrapacskával kínáljuk. 

Jó étvágyat! 

Tags: , , , , ,
test asdf asdf a sdf asd asdf

Kapcsolódó cikkek