Menu

Harcsapaprikás kapros túróval, töltött raviolival és tejfölhabbal

Hozzávalók:
  • 30 dkg harcsa filé
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg paradicsom
  • 5 dkg paprika
  • 50 dkg liszt
  • 5 tojás
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek víz
Elkészítés:

A harcsafilét feldolgozom. A leeső részeit félreteszem, amit a későbbiekben feltudok majd használni. A letisztított filét három részre osztom és ezt is félre teszem. Lecsó alapot készítek amibe beleteszem a harcsa feleslegessé vált részeit. Addig főzöm amíg a mártas teljesen át nem vette a halnak az ízét. Az elkészült alapot nagyon sűrű lyukú szűrőn átszűröm majd kevés tejfölös habarással besűrítem. A raviolihoz a lisztet a tojásokkal sóval egy keves vízzel simára dolgozom majd a hűtőben lefedve pihentetem egy órát. A kész tésztát sodrófával vagy tészta nyújtó segítségével olyan vékonyra nyújtom, hogy egymásra hajtva is vékony maradjon. A töltelékhez a túrót egy kis tejföllel sóval borsal és kaporral ízesítem. A teglalap alakúra kinyújtott tészta egyik felét karika formával bejelölöm majd a közepébe helyezem a tölteléket. A kijelölt forma mentén megkenem tojás sárgájával majd ráhajtom a a másik felét a tésztának. A töltelék körül a bent maradt levegőt óvatosan kinyomkodom majd kiszúrom a karika formával. A raviolit sós vízben készre főzöm pár perc alatt. A harcsa szeleteket megsütöm sózom borsozom majd egy kevés mártást öntök a tányérba és ráhelyezem az elkészült halakat. A raviloikat  pirítás után elrendezem a tányéron és tejföl habbal tálalom.

Jó étvágyat kívánok!