A saltimbocca egy tradicionális vicces elnevezésű egyszerű olasz étel, hisz a saltimbocca jelentése: ugorj a számba. Szeretek más országok nyersanyagaiból fúziót csinálni, így ezt a receptet egy tökéletes alapanyagból, Iberico sertésszűzből készítettem el. Amilyen bonyolultnak hangzik, az elkészítése annál egyszerűbb!
Hozzávalók 4 főre:
Iberico sertésszűz 80 dkg
Zsályalevél 8 db
Serrano sonka 10 dkg
Száraz fehérbor 1 dl
Frissen őrölt bors 2g
Vaj 2.5 dkg
Elkészítés:
Az Iberico sertésszűzzel kezdjük, szép, egyforma szeletekre vágjuk. Annyira puha a húsunk szerkezete, hogy elég, ha a tenyerük élével kicsit megütögetjük őket. Sózzuk, borsozzuk. Mindegyik szeletre teszünk egy-egy félbehajtott Serrano sonkát, erre pedig mehetnek a zsályalevelek, majd az egészet összeszúrjuk egy fogpiszkálóval. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, és a húsokat a sonkás felével beletesszük. Két perc alatt megpirítjuk, és már fordíthatunk is rajta. Ha az is megvan, felöntjük a borral, és pár perc alatt puhára pároljuk. Tálalhatjuk friss salátával, párolt zöldségekkel, vagy burgonyával.#