fbpx

A saltimbocca egy tradicionális vicces elnevezésű egyszerű olasz étel, hisz a saltimbocca jelentése: ugorj a számba. Szeretek más országok nyersanyagaiból fúziót csinálni, így ezt a receptet egy tökéletes alapanyagból, Iberico sertésszűzből készítettem el. Amilyen bonyolultnak hangzik, az elkészítése annál egyszerűbb!

Hozzávalók 4 főre:

Iberico sertésszűz 80 dkg

Zsályalevél 8 db

Serrano sonka 10 dkg

Száraz fehérbor 1 dl

Frissen őrölt bors 2g

Vaj 2.5 dkg

Elkészítés:

Az Iberico sertésszűzzel kezdjük, szép, egyforma szeletekre vágjuk. Annyira puha a húsunk szerkezete, hogy elég, ha a tenyerük élével kicsit megütögetjük őket. Sózzuk, borsozzuk. Mindegyik szeletre teszünk egy-egy félbehajtott Serrano sonkát, erre pedig mehetnek a zsályalevelek, majd az egészet összeszúrjuk egy fogpiszkálóval. Egy serpenyőben felhevítjük a vajat, és a húsokat a sonkás felével beletesszük. Két perc alatt megpirítjuk, és már fordíthatunk is rajta. Ha az is megvan, felöntjük a borral, és pár perc alatt puhára pároljuk. Tálalhatjuk friss salátával, párolt zöldségekkel, vagy burgonyával.#

Tags: , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE