fbpx

Mindig kivételes öröm számunkra, ha olyan üzlettársakat köszönthetünk partnereink között, akik egyedülálló koncepcióval, kivételes szervizzel vagy a legmagasabb minőséget képviselve szolgálják ki vendégeiket. Mindezeket egyesíti a Szekszárd központjában található Icie Bakery, akik 2021-ben nyitották meg kapuikat. A közönséggel való találkozást egy kétéves kísérletezés előzte meg, mely hamar meg is hozta gyümölcsét. Irigylésre méltóan széles palettájukban egyaránt megtalálhatóak a tartalmas szendvicsek, álompuha fahéjas csigák és eredeti belga gofrik is.  

Az Icie Bakery egy ízig-vérig családi vállalkozás. Az egyik tulajdonos, Jávor Péter elektronikai- gépészként az üzemi háttérért felel, felesége, Zsuzsi a hely megálmodója, szíve-lelke, valamint két fiúk is részmunkaidős dolgozói a 3. születésnapját ünneplő pékségnek. Levédetett, négy csillagot ábrázoló logójuk is ezt a családi egységet hivatott szimbolizálni. Egy teljesen más típusú, sikeres üzlet után Zsuzsinak nagy álma volt egy saját pékség, így mikor meglátták a kiadásra váró üzlethelyiséget, azonnal lecsaptak a lehetőségre. Nem sokkal később az amelletti is felszabadult, így a bővítést is a legszerencsésebb módon tudták megvalósítani éppen akkor, mikor az már szükségessé vált.  

Fotó: Icie Bakery

Házi pékáru és saját fejlesztés

Koncepciójukat tekintve a friss, házi, édes pékáru jelenti a fő profiljukat, egyik legnépszerűbb termékük a cukormázas fahéjas csiga. Emellett nagyon jól fogy az igazi, amerikai stílusú sajttortájuk, a házi piték, de van többféle croissant-szendvics, különböző tekercsek, rétesek, csigák, kiflik, rudak, muffinok és kuglófok is. A különböző színezőket, adalékanyagokat hírből sem ismerik és nem lehet panasz a gluténmentes/vegán kínálatra sem. Bár cukrászdában és kávézóban nincs hiány a környéken, a maguk nemében teljesen egyedülálló a kínálatuk, így hamar népszerűek lettek. Az üzemük a belvárostól mindössze 4 km-re található és mivel a termékeiket sokkolásos módszerrel fagyasztják, így bértermelést is szívesen vállalnak.

Fotó: Icie Bakery

„A saját készítésű pékáruk recepjeit minden esetben mi magunk kísérletezzük ki az otthoni konyhánkban, majd a cukrászaink tökéletesítik, a gépek pedig elvégzik a munka oroszlánrészét. A gépész múltamnak köszönhetően több olyan gépünk is van, amelyet én magam terveztem a saját igényeinkre szabva. Ilyen például az egyik keverőgépünk, ami temperálni is tud.” – meséli Péter. „Annak ellenére, hogy széles a paletta, az üzem kapacitásába még ennek a sokszorosa is beleférne, így szeretnénk, ha egyre szélesebb körben is ismertté válnánk, hogy üzletileg is terjeszkedni tudjunk.” A pékség mellett van még egy teaüzemük, ahol valódi, szálas teákat készítenek, melyek hamarosan már 6-féle ízben is kaphatóak. Az ezekhez felhasznált alapanyagokat a legjobb helyekről rendelik. A fekete tea Ceylon-ból, a jázmin Java-ról, a zöld tea Kínából érkezik.  

Fotó: Icie Bakery

Kisebb adagok, több kísérletezési lehetőség

A minőségi alapanyagokban azonban nem csak a teákkal kapcsolatban nem ismernek kompromisszumot. „A feleségem szemfüles módon kiszúrt egy erre járó Matuszos teherautót. Nemsokkal később pedig az egész weboldalt töviről-hegyire átnézte, milyen termékekre lenne szükségünk. Ennek köszönhetően a kezdetektől innen érkezik a vaj, a mascarpone, a szendvicsekhez többféle sonka, szalámi, a tépett marha – sertéshús és a fagyasztott gyümölcsök is.

Fotó: Icie Bakery

Számunkra nagy előny a heti 6 napos szállítás, mert sok más helyhez hasonlóan a raktározási lehetőségeink végesek. ”A fogyasztást tekintve azt tapasztaljuk, hogy egyre népszerűbbek a kisebb adagok az egy nagy helyett. Így többfélét megkóstolhatnak.” – veszi át a szót Zsuzsa. „Szívesebben vesznek két kisebbet valamiből, vagy egy édeset és egy sósat, így jobban variálhatóak az étkezések. Emiatt újragondoltuk például az almáspiténket is, de a készen rendelt termékek közül is nagyobb hangsúlyt fektetünk a különböző mini mixekre.” A fogyás mellett a szervizre is különös figyelmet fordítanak. Minden rendeléshez jár egy kézzel írt, pozitív üzenet, az elviteles rendeléseknél pedig megtudhatják aznap ki készítette, csomagolta az adott ételt, ezzel is közelebb hozva a brandet a vendéghez.  

Az Icie Bakery a tökéletes példa arra, hogy mennyivel többet számít az értő és gondoskodó vendéglátás a tiszavirágéletű trendek meglovaglása helyett. Mi pedig büszkén támogatjuk az ilyen és ehhez hasonló családi vállalkozásokat.  

Cím: 7100 Szekszárd, Arany János utca 8.  

Tags: , , , ,
Hivatalos szakmáját tekintve PR-marketing területen szerzett diplomát a BGE Külkereskedelmi karán, ám az élet minduntalan az írás felé terelte, így 7 éve ezen a területen kamatoztatja tudását. Egészen kis korától a gasztronómia szerelmese, imád főzni és rendületlenül járja a hazai éttermeket új ízek, új trendek után kutatva. Korábban két éven át a Street Kitchen csapatát erősítette szerkesztő-újságíróként, majd ő lett a Nagy Vega Könyv egyik felelős szerkesztője. A Matusz-Vadhoz már főszerkesztőként csatlakozott 2022 májusában. A Chef Inspirációval kapcsolatos feladatokon túl, a cég marketing osztályán a kreatív írói munkáiért is ő felel. Hat éve vegetáriánus, emellett fanatikus sajt- és borrajongó.

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE