fbpx

Leleplezzük az igazán finom steak sütésének titkát! A minőségi alapanyag mellett még érdemes annak hőmérsékletére is odafigyelni, hogy tökéletes legyen a steakünk!

Hozzávalók:

A hátszínsteak elkészítése:

Fontos, hogy a hús szobahőmérsékletű legyen, ezért sütés előtt kb. 1 órával vegyük ki a hűtőből. Az érlelt hátszín oldaláról a zsírréteget ne vágjuk le, ez hozzájárul a finomabb steakhez.
A serpenyőt tűzforróra hevítjük. A hús felületét beolajozzuk, közvetlenül sütés előtt sózzuk, borsozzuk – előtte semmiképp!

Oldalanként maximum 1-1 percig sütjük a húst. Fontos, hogy ne mozgassuk, főleg nem szurkáljuk! Hagyjuk, hogy vékony kéreg képződjön rajta. Ezután egy grillráccsal ellátott tepsire helyezzük és 180 fokos sütőben 4-6 percig sütjük. Ha letelt az idő, vegyük ki a sütőből és hagyjuk pihenni.

A serpenyőt, amiben a húst sütöttük, tegyük újra tűzre, dobjunk bele két-három kocka vajat és várjuk meg, amíg felhabzik, majd dobjunk rá héjával zúzott fokhagymát és friss kakukkfüvet. A hátszínt locsolgassuk a habzó vajjal mindaddig, amíg meg nem barnul a vaj és diós illata nem lesz. A barna vajas locsolgatás után megint hagyjuk pihenni 2-3 percig deszkán.
Pihenés után tetszőleges körettel már fogyasztható is.

Tags: , , , , , , , ,

Kapcsolódó cikkek

Partnereink

Kövess minket!

INSTAGRAM

YOUTUBE